• Vlast tvrdi da će uskoro biti rešen problem javnog prevoza

  Problem javnog prevoza u Inđiji i dalje nije rešen ali lokalna vlast tvrdi da je rešenje na vidiku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vlast tvrdi da će uskoro biti rešen problem javnog prevoza

  Javni prevoz u Inđiji je prioritet broj jedan i problem broj jedan, kazao je predsednik opštine Vladimir Gak i dodao da će problem biti rešen.

  Gak je ponovio da je lokalna samouprvaa pokušala da razgovorom sa predstavnicima Laste i reši problem prevoza u Inđiji i priznao da problem i dalje postoji.

  Neke stvari ne mogu da se rešavaju preko noći, i meni bi danas mnogo bilo lakše da prevoz funkcioniše ali nažalost tako je kako je. Ne možete biti predsednik opštine i vladajuća većina a da vam sve ide na ruku i da nigde ne postoji apsolutno problem.. – kazao je Gak.

  On je rekao da je pri kraju projekat javno – privatnog partnerstva a da su uslovi sada mnogo strožiji nego do sada.

  Završetak je projekta za javno – privatno partnerstvo za prevoz u Inđiji za narednih deset godina. Dakle, sada kad uradimo pojaviće se ko god, ali će morati ispuniti mnogo strožije uslove, mnogo veći broj vozila i sve ostalo u odnosu na ovo što je bilo do sada. I da prevoz ne funkcioniše dobro, i pitanje prevoza je prioritet broj, i problem broj jedan. koji mora da se reši. Postoji problem, problem se rešava  Idemo dalje i rešićemo ga kao i svaki put. – tvrdi predsednik opštine Inđija.

  Inđija je 1. jula 2011. godine dobila javni prevoz. Do tada, stanovnici okolnih sela su putovali tako što su presedali u druge autobuse na glavnoj inđijskoj stanici.

  Javni prevoz je osmišljen tako da dve kružne linije iz različitih pravaca saobraćaju na svakih pola sata.Teritorija Opštine jepodeljena u tri zone. Prva zona do industrijske zone. Drugu zonu čini kružna linija koja prolazi kroz sva naseljena mesta osim Starog Slankamena, Slankamenačkih Vinograda i Čortanovaca koji su u trećoj zoni.

  Danas, 12 godina nakon toga, javni prevoz ne funkcioniše. Kašnjenje i izostanak prevoza do naseljenih mesta inđijske opštine je problem za koji, po svemu sudeći, još uvek nema rešenja.

  Poslednji problem sa javnim prevozom zabeležen je 13. decembra ove godine, četiri dana pred izbore.

  Podsetimo, učenici srednjih škola koji putuju u Inđiju na časove obavestili su tog dana svoje profesore da danas neće moći da stignu na vreme u školu jer nema đačkog prevoza. Direktori škola profesorima su naložili da časove opravdaju, a kao razlog izostanka prevoza naveden je navodni štrajk Laste.

  U Lasti su demantovali navode o štrajku, a kao razlog izostanka đačkih autobusa naveli da su angažovani na prevozu simpatizera na miting SNS u Novom Sadu, prenosi In Medija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]