• Vojislav Kulačanin: Nemoj da mi držiš predavanja inđijanko

  Opštinski odbor SRS Inđija ne plaća zakup prostorija kao ni ostale režije od juna 2022. godine u prostorijama koje pripadaju Opštini Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vojislav Kulačanin: Nemoj da mi držiš predavanja inđijanko
  Foto: IN Medija

  U Mesnoj zajednici Inđije i dalje nije rešen problem dugovanja OO SRS za zakup prostorija koje pripadaju Opštini Inđija. Srpski radikali su se osim oglušivanja plaćanja zakupa prostorija i tekućih režija oglušili i o Odluku iz 2010. Godine o potpisivanju aneksa ugovora o zakupu. Ovim potezima srpskih radikala došlo je do toga da oni u prostorijama koje pripadaju Opštini Inđija borave besplatno od juna 2022. godine.

  U izveštaju o radu MZ Inđija koji je razmatrala i usvojio lokalni parlament, stoji podatak da srpski radikali duguju već tri godine 55.000 dinara kao i da od juna 2022. MZ ne može da izdaje račune za zakup prostorija ni za propratne troškove jer se OO SRS oglušio o Odluku aneksa ugovora vezan za zakup prostorija u Opštinskom vlasništvu.

  Ovakvim odnosom prema imovini Opštine  Inđija I njenim građanima srpski radikali nanose materijalnu štetu. Jedini odbornik srpskih radikala u lokalnom parlamentu Ljubomir Glavašević za IN Medija kaže da raspodela novca nije na opštinskom odboru te da su za finansije zadužene “više instance”.

  U Izvršnom odboru ove stranke uputili su IN Medija na predsednika regionalnog odbora srpskih radikala, za sremski okrug, Vojislava Kulačanina. Na pitanje IN Medija iz kog razloga ne plaćaju zakup i ostale troškove, čime direktno štetu nanose građanima Inđije, Kulačanin je odgovorio da nikada nije čuo za naš portal kao ni za problem neplaćanja. 

  IN Medija: Da li je to patriotski da ne plaćate svoje dugove ?

  -Ajde nemoj ti da mi držiš predavanja, inđijanko.- kazao je Vojislav Kulačanin za IN Medija i prekinuo vezu.

  Vojislav Kulačanin je bio pokrajnski poslanik u dva mandata i to od 2016 do 2020. Godine kao i od 2020 do 2024. godine kada srpski radikali nisu imali poslaničku grupu u Vojvođanskom parlamentu. Vojislav Kulačanin je rođen 1973. godine, završio je srednju tekstilnu školu, živi u Vašicama opština Šid.


   

  Vojislav Kulačanin je pored svojih brojnih I upitnih nastupa prosejanih i govorima mržnje on je primera radi avgusta 2017. godine na svom fejsbuk profile napisao:

  -Večeras u Šidu nastupa Hrvatsko kulturno umetničko društvo, kada će Srbi imati ista prava u Hrvatskoj? – napisao je Kulačanin 14. avgusta, a odmah potom u komentarima napisao: „Spremte se, spremte četnici“, da bi sledeći komentator dodao: „Bacajte bombe, četnici“. Na Fejsbuk profilu Kulačanina, između ostalog, nalazi se i objava „Jovan Dučić – Zakržljala raso! Pesma o Hrvatima (Sinu tisućljetne kulture)“.

  Nakon reakcije javnosti Kulačanin je spornu objavu izbrisao sa Fejsbuka, posle 10 dana. U vreme ovih izjava Kulačanin je bio zamenik predsednika Odbora za bezbednost Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.


  Odbornik Grupe građana “GrađanIN” za IN Medija kaže da je takav odnos prema opštinskoj imovini potpuno nedopustiv naročito što pored nebrige građane Inđije košta besplatan boravak bilo koje političke stranke.

  -Ne znam da li bi odgovorni za ovu situaciju gde su građani na gubitku imali isti odnos I prema sojoj imovini, odnosno da li bi svoj lični proctor dali na besplatno korišćenje i snosili troškove koje napravi neko drugi? Jedna od prvih stvari kojima ćemo se pozabaviti kada pobedimo na lokalnim izborima biće upravo problem neodgovornih pojedinaca koji rade na štetu interesa građana Inđije, u ovom slučaju OO SRS. – kazao je Jovanović.

  On je dodao da u Inđiji postoje brojna udruženja građana koja nemaju svoj prostor i da je nejasno iz kog razloga lokalna samouprava drži na teretu građana političku stranku a ne izlazi u susret potrebama građana kojji rade u interesu Inđije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika