• Vojvodinašume: Sutra evakuacija preostalih konja sa Krčedinske ade

  Nakon dana pauze u evakuaciji konja koji su zbog porasta vodostaja ostali na Krčedinskoj adi, za danas je predviđeno da budu uhvaćeni konji koji su preplivali Dunav i razbežali se po atarima u Gardinovcima, njih oko 30.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vojvodinašume: Sutra evakuacija preostalih konja sa Krčedinske ade
  Foto: Screenshot (X/Eko straža)

  Goveda sa krčedinske ade evakuisana su u prethodnim danima, juče su na terenu bile veterinarske inspekcije, a konje, koji su pobegli ranije, vojska, stočari i nadležni iz Vojvodinašuma pokušaće danas da vrate na adu.

  Prema rečima stručnog saradnika za sertifikaciju šuma i životnih sredina u Vojvodinašumama, Miljana Velojića, skela će ostati na Dunavu i sutra.

  Stočari su nas zamolili da skelu ostavimo da bude pripravna i sutradan, da bi sutra prešli na adu i evakuisali preostale konje, kojih je ostalo između 70 i 100. – rekao je Velojić.

  U Vojvodinašumama se nadaju da će konji biti evakuisani sutra, ali Velojić ukazuje da postoji i druga mogućnost jer konji vole samoću, pa će ih biti teško uhvatiti.

  Mi se nadamo da ćemo uspeti, ali kako vodostaj Dunava opada moguće je i da sutra ostanu na Krčedinskoj adi jer su snabdeveni hranom, a snabdevenost hranom će sa opadanjem Dunava biti i veća. –  rekao je Velojić.

  Na Krčedinskoj adi bilo je zarobljeno oko 200 grla stoke, prvi dan su sa ade prevezene dve ture životinja posle brojnih problema, drugi dan jedna, a treći dan je bila pauza u evakuaciji životinja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija