• Vučević: Konačna odluka o vojnom roku do kraja godine, koristan i za zdravlje nacije

  Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da obnova služenja vojnog roka nema nikakve veze sa problemom Kosova, „ali jeste vezano za okolnosti koje nas okružuju, jer moramo da čuvamo državu“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučević: Konačna odluka o vojnom roku do kraja godine, koristan i za zdravlje nacije
  Foto: Ministarstvo odbrane

  Mi svake godine gubimo 60.000 ljudi iz rezervnog sastava, a dobijemo 1.500 onih koji se dobrovoljno prijave za služenje vojnog roka i tako već 13 godina. -objasnio je Vučević.

   Navodi da koncept profesionalne vojske niko ne može da izdrži, pa čak ni Sjedinjene Države.

  Do kraja godine će biti doneta konačna odluka da li se vraća redovno služenje vojnog roka ili ne. Očekujem pozitivan odgovor jer osim što će pojačati naše odbrambene mogućnosti i za zdravlje nacije je korisno da mladići prođu vojnu obuku. – rekao je Vučević.

  Dodao je da će, ako konačna odluka bude pozitivna, Ministartsvo odbrane tražiti šest meseci do godinu dana da razradi plan i odradi sve pripremne radnje kako bi regrutacija mogla da počne.

  Tada ćemo znati i koliko će vojni rok trajati, kako će biti sprovođena obuka, u kojim objektima će vojnici biti smešteni, koji regrutni centri obnovljeni i koje medicinske ustanove će pregledati mladiće. – zaključio je Vučević.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija