• Vučić: Generalštab izneo ubedljivu argumentaciju, odluka o vojnom roku posle 1. maja

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mu predstavnici Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane izneli „uverljivu i ubedljivu argumentaciju“ o tome da je potrebno da se vrati obaveza služenja vojnog roka i da im je naložio da mu do 1. maja dostave sve predloge o tome.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Generalštab izneo ubedljivu argumentaciju, odluka o vojnom roku posle 1. maja
  Foto: Ministarstvo odbrane

  Videćemo da li će to (vojni rok) biti u trajanju od 90 ili 100 dana, ili možda 110 dana. Kao i kada će to biti, kako ćemo ispuniti finansijske i logističke pretpostavke, ali ćemo razgovarati“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska naoružanja i vojne opreme u kasarni Topčider.

  On je kazao da do 1. maja očekuje da mu predstavnici vojske dostave sve predloge po pitanju vojnog roka i da će nakon toga, u saradnji sa vojnim kabinetom i Vladom Srbije, odlučiti o tome i taj predlog proslediti parlamentu.

  Biće nekih doktrinarnih promena u narednom period. – rekao je Vučić.

  Naveo je da je na sastaku, na kome su državnom vrhu predstavljeni rezultati Vojske Srbije za 2023. godinu, zaključeno da je vojska ne samo održala već i unapredila svoje operativne sposobnosti u prethodnih godinu dana.

  Unapredili smo sposobnosti značajno, ali smo to skupo platili u finansijama. Ove godine i sledeće, platićemo još mnogo skuplje. – rekao je Vučić.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]