Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar. Tom prilikom je istakao da je uveren da se njima jača demokratija u Srbiji i gradi put za budućnost. Vučić je pre toga potpisao odluku kojom se raspušta Skupština Srbije, izabrana 3. aprila 2022. godine. Obraćajući se javnosti u direktnom prenosu na […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore za 17. decembar.

Tom prilikom je istakao da je uveren da se njima jača demokratija u Srbiji i gradi put za budućnost.

Vučić je pre toga potpisao odluku kojom se raspušta Skupština Srbije, izabrana 3. aprila 2022. godine.

Obraćajući se javnosti u direktnom prenosu na Radio-televiziji Srbije, Vučić je naglasio da Srbija ide na izbore u teškim vremenima, globalnim izazovima ratova i sukoba, „u vremenu kada je neophodno da budemo ujedinjeni u očuvanju vitalnih nacionalnih interesa Srbije“.

Izbori se odvijaju u vremenu u kojima ćemo biti pod brojnim pritiscima zbog odnosa prema Kosovu i Metohiji i drugih regionalnih i svetskih pitanja, rekao je Vučić, ukazujući da je najvažnije da Srbija sačuva mir, stabilnost i unutrašnju koheziju.

 

Srbija treba da pokaže svoju demokratičnost i kampanja je prilika da na civilizovan način predstavimo različite ideje, programe, koji nijednog trenutka neće ugroziti vitalne nacionalne interese. –  naveo je Vučić.

Želim svim učesnicima u kampanji dobar rezultat u predstavljanju ideja i političkih ciljeva, a želim da to sve bude na demokratski i civilizovan način, a da najbolji, najbolje ideje i programi pobede. – poručio je Vučić.

Uveren sam, rekao je on, da izborima učvršćujemo demokratiju u Srbiji i siguran put u budućnost. Poštovani građani, želim vam srećne izbore. – rekao je Vučić.

Izvor: Fonet

 

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija