• Vučić: Svi se naoružavaju do zuba i Srbija ne sme da zaostaje, nismo proksi Rusije

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se svi u svetu i u regionu „naoružavaju do zuba“ i da Srbija ne sme da zaostaje u tom pogledu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučić: Svi se naoružavaju do zuba i Srbija ne sme da zaostaje, nismo proksi Rusije
  Foto: IN Medija

  Svi se naoružavaju do zuba. Naoružavaju se i u regionu i naše je da ne zaostajemo. Sve što mogu da vam kažem je da mi ne zaostajemo. – rekao je Vučić prilikom posete Ruskom domu u Beogradu.

  On je dodao da će uskoro i javnost moći da se uveri u to.

  Vučić je rekao i da je razočaran izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona koji je nazvao Srbiju „proksijem Rusije“.

   Dodao je da je Srbija nezavisna zemlja i nije proksi ni Rusije, ni Amerike, ni Britanije, ni Nemačke, niti bilo koga drugog, već se diči svojom samostalnošću.

  Tu je priča da ćemo mi da sprovodimo destabilizaciju regiona. Meni se čini da mnogi drugi na tome rade uz svesrdnu pomoć onih faktora koji nam dele lekcije. Mnogima smetate kad želite da imate svoju politiku, ona nije poslušnička i nastavićemo da vodimo samostalnu politiku i po pitanju Rusije, i po pitanju drugih. – rekao je Vučić.

  Dejvid Kameron je to izjavio prilikom svedočenja u Odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta u svojoj novoj ulozi ministra spoljnih poslova.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]