• Za direktora EPS-a u igri sedam imena: Među njima londonski bankar i savetnik Siniše Malog

  Miloš Stefanović, bankar u Londonu, jedan je od kandidata za generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), saznaje agencija Beta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za direktora EPS-a u igri sedam imena: Među njima londonski bankar i savetnik Siniše Malog

  Konkurs za mesto čelnog čoveka u EPS-u raspisan je u avgustu prošle godine i bio je otvoren do 15. septembra, ali postupak još nije završen.

  Za tu poziciju konkurisalo je 40 kandidata, a sedmoro je u užem izboru.

  Među kandidatima koji su u užem izboru je i sadašnji vršilac dužnosti direktora EPS-a Dušan Živković koji je na tom mestu od juna prošle godine, a u EPS-u je bio menadžer za razvoj proizvodnje.

  Na listi kandidata je i Vuk Delibašić koji je savetnik ministra finansija Siniše Malog.

  Odluku o izboru generalnog direktora EPS-a treba da donese novi Nazorni odbor tog akcionarskog društva, izabran u junu prošle godine.

  Prema saznanjima Bete, Stefanović se prijavio na konkurs za izbor generalnog direktora EPS sa motivom da stabilizuje poslovanje te najveće kompanije u Srbiji, koja je u državnom vlasništvu, primeni stečeno znanje i iskustvo, pre svega u poslovanju sa vodećim regionalnim i svetskim energetskim igračima.

  Stefanović je rođen i odrastao u Beogradu. Po dolasku u Veliku Britaniju 1991. godine studirao je na Univerzitetu u Sariju gde je stekao diplomu i doktorirao elektronsko inženjerstvo i satelitske mobilne telekomunikacije. Od 2000. godine zaposlen je u Siti banci u Londonu, gde je trenutno generalni direktor u sektoru korporativnog bankarstva za prirodne resurse i energiju.

  On je 2006. godine stekao MBA na INSEAD-u u Francuskoj, a od 2012. do 2015. je radio za Siti banku u Rusiji.

  Stefanović se detaljnije zainteresovao za poslovanje EPS-a 2021. godine kada su akumilarni problemi u načinu rukovođenja doveli do niza problema u funkcionisanju, padu proizvodnje i havarija u delovima sistema.

  Stefanović je trenutno angažovan na nekoliko globalnih projekata – standardizacija nastave srpskog kao drugog jezika za one koji nemaju maternji jezik u srpskoj dijaspori, uvođenje elektronskog glasanja za srpske birače u zemlji i inostranstvu i stvaranje Fondacije za cirkularne migracije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]