• Za gradsku slavu Duhovi 2 miliona dinara, ali nije poznato šta se plaća tim novcem

  Odlukom o izmeni plana nabavki za 2024. godinu najzad je moguće uočiti koji su planirani iznosi za određene opštinske manifestacije koje plaćaju građani. Tako će, na primer, gradsku slavu Duhovi koja ove se godine obeležava 23. juna građani platiti 2 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za gradsku slavu Duhovi 2 miliona dinara, ali nije poznato šta se plaća tim novcem
  Foto: Dejan Arsenov

  Gradska slava Duhovi ove godine koštaće građane, prema izmenama i dopunama javnih nabavki koje potpisuje odlazeći predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, dva miliona dinara.

  Prošlogodišnja proslava gradseke slave koštala je 300 hiljada dinara više nego što je to planirano u 2024. godini.

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. juna.

  Tradicionalno, na dan gradske slave biće održana Sveta arhijerejska liturgija u 9 sati a u popodnevnim satima litija kroz kroz centralne ulice Inđije, potvrdili su iz SPC za IN Medija.

  Ostatak planiranih aktvnosti za koje je procenjeno da koštaju građane 17.100 evra nije poznato. Do sada je u organizaciju gradske slave bila je uključena Turistička organizacija Opštine Inđija, koja još uvek nije predstavila planirani program u okviru manifestacije.

  Na kojoj će lokaciji ove godine biti luna park i dalje nije poznato obzirom da je 2022. godine postavkom luna parka u dvorište nekadašnje “Krznare” izazvalo veliki skandal zbog neuslovne lokacije.

  Nakon burne reakcije javnosti zbog lokacije na kojoj je postavljen luna park reagovalo je i Ministarstvo rada, luna park je procenjen kao visoko rizičan, ali ne zbog placa na kom se nalazi, nego zbog toga što vlasnik – nije imao dokaz o pregledu i ispravnosti električnih instalacija.

  Lokalna samouprava je tada u ovom dešavanju zauzela stav posmatrača koji nema ingerenciju da reaguje na prostoru “privatnog vlasništva” . O ovom događaju se opština Inđija oglasila se sa dva saopštenja, u prvom su obavestili javnost da ih niko nije kontaktirao za potrebne dozvole dok je u drugom saopštenju rečeno da su reagovali ali da je priča ispolitizovana i da institucije rade svoj posao.

  U samo dva dana ovaj zabavni park je, tada bio pod zabranom rada, zatim im je dozvoljen ponovni rad a potom opet zabranjen, te su na kraju izmešteni na staru lokaciju.

  Ove godine lokacija luna parka za sad nije poznata.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija