• Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u Rumi i Temerinu – 180,8 miliona dinara

  Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas u Pokrajinskoj vladi ugovore o sufinansiranju investicionih projekata u industrijsko-poslovnim zonama predstavnicima opština Ruma i Temerin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za infrastrukturno opremanje industrijskih zona u Rumi i Temerinu – 180,8 miliona dinara
  Foto: Pokrajinska vlada

  Kako je saopšteno iz Pokrqajinske vlade, ukupna vrednost investicija iznosi 180,8 miliona dinara, a Pokrajinska vlada opredelila je 143 miliona, dok će ostale troškove snositi opštine.

  Resorni sekretar Sofić kazao je da je reč o trojnim ugovorima za poslednja dva projekta odobrena u okviru konkursne mere za sufinansiranje investicionih projekata u industrijsko-poslovnim zonama, kojom je tokom prošle godine usmereno 500 miliona dinara u pet lokalnih samouprava AP Vojvodine za ukupno šest projekata.

  Cilj ove mere bio je jačanje kapaciteta lokalnih samouprava kroz kreiranje zdravog poslovnog ambijenta koji će privući velike domaće i strane investitore, i obezbediti ono najvažnije – a to su nova radna mesta, i u tome smo uspeli. U Rumi je već počela izgradnja pogona kineske komapnije „Haitian Internatioanal“, koja će proizvoditi CNC mašine, a samo u prvoj fazi očekuje se da će biti zaposleno preko 200 ljudi. – poručio je Sofić.

  Sredstva u ukupnoj vrednosti od 117,2 miliona dinara za opštinu Temerin, od čega je subvencija Sekretarijata 90 miliona, biće usmerena u rekonstrukciju saobraćajnice u ulici cara Lazara, u naselju Bački Jarak, u dužini od 1,3 kilometra, te proširenje kolovoza na deonici ukrštanja Novosadske ulice i državnog puta IIA-102. To će, prema rečima predsednika Opštine Mladena Zeca, omogućiti brži protok saobraćaja u dve trake, što je od izuzetnog značaja za Temerin, ali i kompanije koje već posluju ili nameravaju da investiraju u ovoj zoni.

  U Rumi će projektom u vrednosti od 63,6 miliona dinara, od čega Sekretarijat subvencioniše 53 miliona, biti izgrađena i saobraćajnica C2 na lokaciji radne zone „Rumska petlja“, kao i atmosferska kanalizacija, što će, kako je rekla predsednica te opštine Aleksandra Ćirić Bošković, još snažnije pozicionirati Rumu kao atraktivno mesto za strana i domaća ulaganja, i obezbediti pristupni put ka parceli velikog kineskog investitora.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina