• Za konkurs nema vremena, 6 dodatnih miliona za medije u Inđiji diskreciono će podeliti Gak

  Juče je na otvorenom sastanku sa građanima predstavljen drugi po redu rebalans budžeta za 2023. godinu na kom su predstavnici opozicije tražili pojašnjenje oko dodatnih 6 miliona dinara predviđenih za medije u Inđiji. Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Ivana Babin objasnila je da će novac biti opredeljen po odluci predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka jer vremena […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za konkurs nema vremena, 6 dodatnih miliona za medije u Inđiji diskreciono će podeliti Gak

  Juče je na otvorenom sastanku sa građanima predstavljen drugi po redu rebalans budžeta za 2023. godinu na kom su predstavnici opozicije tražili pojašnjenje oko dodatnih 6 miliona dinara predviđenih za medije u Inđiji. Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Ivana Babin objasnila je da će novac biti opredeljen po odluci predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka jer vremena za konkurs nema.

  Lokalna vlast u opštini Inđija rešila je da rebalansom budžeta poveća iznos namenjen za ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog.informisanja i to za 6 miliona dinara.

  Dodatnih 6 miliona dinara, pored već podeljenih 25,8 miliona dinara medijima u Inđiji nije obrazloženo u okviru nacrta rebalansa budžeta. Informaciju o razlozima uvećanja, eventualnom raspisivanju konkursa za medije, njegovom trajanju i vremenu realizacije za IN Medija u Odeljenju društvenih delatnosti nisu imali odgovor. Upitom o dostupnosti informacija od javnog značaja IN Medija se obratila načelnici Odeljenja finansija Opštine Inđija Branki Naić, na čiji se odgovor još uvek čeka.

  Isti upit načelnici Odeljenja za finansije poslalo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije k

  oje takođe čeka odgovor na pitanja koji su razlozi uvećanja davanja za medije u Inđiji.

  Tokom otvorenog sastanka sa građanima koji je održan 6. novembra o ovom budžetskom davanju interesovala se i GG “Građanin” na šta im je odgovreno da će novac biti diskreciono dodeljen medijima u skladu sa zakonom a po odluci predsednika opštine Vladimira Gaka.

  Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Ivana Babin je rekla da će novac u skladu sa zakonom diskreciono podeljen nekom od medija, jer vremena za konkurs nema.  U suštini to je funkcionerska kampanja koju, predpostavljam,  vodi Vladimir Gak. Konkurs neće moći biti održan, jer nedostaje vremena. Jasna je situacija u medijima u lokalu i takva situacija se prenela na institucionalni okvir. Odnosno izbori su za malo više od mesec dana i pribeglo se merama koje bodu oči. Tražićemo informacije od javnog značaja kome su sredstva namenjena ali ćemo i podneti amandman da se ukine deo o davanju medijima dodatnog novca. – kaže za IN Medija odbornik GG „Građanin“ Božidar Sudžum.

  Podsetimo da je na poslednjem konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja, opština Inđija je, polovinom jula ove godine, nakon odluke Komisije za ocenu medijskih projekata dodeila ukupno 25,8 miliona dinara medijima koji godinama unazad dobijaju novac iako u tim medijima ne postoji informacija koja bi mogla da se okarakteriše kao javni interes.

  Od predviđenih 25.875.000 dinara za Sremsku televiziju I Radio Televiziju Inđija dodeljeno je 12 miliona dinara. Takođe, dodeljno je milion dinara za Centralnu produkciju Saveti Kovačević koja emituje emisiju “Cicina tezga” na Sremskoj televiziji. Ostali mediji registrovani u opštini Inđija dobili su ukupno 4,3 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]