• Zapaljen auto predsednika AKV Beljanskog, sumnja na advokate koji su povezani sa kriminalom

  “To je isključivo u vezi sa mojim radom u Advokatskoj komori i sa diciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zapaljen auto predsednika AKV Beljanskog, sumnja na advokate koji su povezani sa kriminalom

  Automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog zapaljen je u Novom Sadu, a on je agenciji Beta rekao da sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.

  Beljanski je rekao da je i ranije dobijao pretnje da će mu zapaliti automobil, kao i druge vrste pretnji.

  To je isključivo u vezi sa mojim radom u Advokatskoj komori i sa diciplinskim postupcima protiv advokata koji se bave kriminalom, a protiv kojih sam pokretao disciplinske prijave i podnosio krivične prijave. – rekao je Beljanski za Betu.

  Dodao je da se sa tim krivičnim prijavama „ništa ne događa“, iako su neke podnete pre nekoliko meseci a neke i pre nekoliko godina.

  Podsetio je da je disciplinskom sudiji Advokatske komore Vojvodine u Somboru Draganu Konjeviću zapaljen automobil, a disciplinskom sudiji u Zrenjaninu Miroslav Đorđeviću je bačena bomba na porodičnu kuću i ni jedan od tih slučajeva nije rasvetljen.

  Beljanski je rekao da sumnja da je u sva tri slučaja reč o pokušajima zastrašivanja, kako bi se sprečile njegove inicijative da „uvede red“ u advokaturu u Vojvodini i da se oni kojima nije mesto u advokaturi više ne bave tim poslom, kao i da krivično odgovaraju za nedela koja su počinili.

  Automobil predsednika AKV je zapaljen na početku naselja Telep, a policija je obavila uviđaj.

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina