• Zaposleni u RTV-u najavili štrajk upozorenja: Osnovica za plate nije povećana u poslednje tri godine

  Zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine najavili su štrajk upozorenja za 4. april, objavio je sindikat Nezavisnost u pokrajinskom javnom servisu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zaposleni u RTV-u najavili štrajk upozorenja: Osnovica za plate nije povećana u poslednje tri godine

  Štrajk će početi u podne i trajaće sat vremena, a zaposleni će se okupiti ispred zgrade RTV-a.

  Štrajkom se zahteva potpisivanje Aneksa Kolektivnog ugovora o povećanju cene rada i donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova.

  U utorak je organizovan zbog zaposlenih, kojem je prisustvao i generalni direktor RTV Goran Karadžić.

  Zboru zaposlenih je prisustvovao i generalni direktor RTV Goran Karadžić koji je rekao da je finansijska situacija u frimi takva da povećanje zarada nije moguće, ali da očekuje da će, između ostalog, uskoro biti povećana pretplata, završena nova sistematizacija i donet socijalni program. Na taj način bi se, prema njegovim rečima, stvorili uslovi da dođe do povećanja plata u toku ove godine. –  navode u sindikatu Nezavisnost.

  Zaposleni su odlučili da pokrenu štrajk upozorenja „jer je RTV jedino javno preduzeće u kome osnovica za plate nije povećana u poslednje tri godine“.
  Štrajk upozorenja trajaće jedan sat, u skladu sa zakonom i obavezom da poštujemo minimum procesa rada. U Štrajkačkom odboru se nalaze po dva predstavnika Samostalnog, Strukovnog i sindikata Nezavisnost. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina