• Zbog “Jao, Bože” novinarka RTV-a dobila otkaz

  Sindikati u Radio-televiziji Vojvodini zatražili su od rukovodstva pokrajinskog javnog servisa da ublaži kaznu i ne uruči otkaz novinarki Zorani Nikoletić zbog greške tokom Dnevnika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zbog “Jao, Bože” novinarka RTV-a dobila otkaz

  U Dnevniku od 17. juna novinarka je predstavljala vremensku prognozu za naredni dan. Međutim, u pola rečenice je zastala i izgovorila samo: „Jao, Bože“.

  Nakon toga njen segment je prekinut i voditeljka Dnevnika je odjavila emisiju.

  Kako navode Samostalni sindikat, Strukovni sindikat i Sindikat Nezavisnost, novinarka zadužena za vremensku prognozu prvo je pogrešila u studiju, potom u montaži gde je „verovatno nepažnjom izdvojen taj, umesto ispravnog snimka“.

  Sticaj okolnosti doveo je do toga da pre emitovanja ni montažer, ni novinarka, ni urednik emisije, ni drugi uključeni u realizaciju, nisu proverili snimak i greška je otišla u etar. Ni prva, ni poslednja, niti svojstvena samo za našu kuću. – poručuju sindikati.

  Dodaju da je otkazivanje Ugovora o privremenim i povremenim poslovima preoštra. Takvu kaznu, smatraju, dozvolila je loša praksa koja je „godinama svojstvena našoj kući“.

  Međutim, direktor Radio-televizije Vojvodine Goran Karadžić kaže za Danas da je otkazivanje ugovora odluka menadžmenta, poručujući da „sindikati imaju i problem sa informacijama, jer koleginica nije kao osnov angažovanja imala ugovor o privremenim i povremenim poslovima“.

  On smatra i da je ovakva greška dovoljna za otkaz.

  Apsolutno. To nije greška, to je nemar. – naveo je Karadžić za Danas.

  Sindikati pitaju kakva bi bila kazna za novinarku da je „uživala zaštitu koju joj pruža Ugovor na neodređeno“?

  Ako odgovor nije otkaz, već neka druga sankcija, poput umanjenja zarade ili vremenski ograničenog udaljenja s posla, onda bi bilo pošteno preinačiti izrečenu kaznu. – zaključuju sindikati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]