• Zbog krađe kablova kasne vozovi između stanica Beograd centar i Zemun

  Zbog krađe oko 50 metara kablova na železničkoj stanici Novi Beograd, putnički vozovi od jutros kasne na deonici pruge između stanica Beograd centar i Zemun, navodi „Infrastruktura železnica Srbije“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zbog krađe kablova kasne vozovi između stanica Beograd centar i Zemun
  Foto: IN Medija

  Kablovi koji su nasilno presečeni i ukradeni služe za funkcionisanje i rad signalno – sigurnosnih uređaja na ovom delu pruge, a stalno su pod naponom niskog intenziteta. – navodi se u saopštenju.

   Zbog krađe kablova, kako su naveli iz tog preduzeća, otežano je funkcionisanje i rad signalno-sigurnosnih uređaja na tom delu pruge, a samim tim i „direktno ugrožena bezbednost železničkog saobraćaja između Prokopa i Zemuna“.

  Preduzeće „Infrastruktura železnice Srbije“ izrazilo je očekivanje da će kradljivci železničke opreme biti otkriveni i najstrože kažnjeni, navodeći da je stanica pod video nadzorom, kao i veći broj objekata u beogradskom železničkom čvoru.

  Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije intenzivno sarađuju sa državnim organima na otkrivanju počinila ovog krivičnog dela, kojima su stavili na raspolaganje sve potrebne informacije. – dodaje se u saopštenju.

  Istakli su da, po Zakonu o železnici, za takvo delo preti kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a ukoliko neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera – kazna zatvora je od jedne do osam godina.

  ‘Infrastruktura železnica Srbije’ izvinjava se putnicima i korisnicima usluga zbog kašnjenja vozova na pruzi između Beograd Centra i Zemuna, a stručne službe ove železničke kompanije nastoje da se kvar što pre otkloni i normalizuje funkcionisanje saobraćaja na ovom delu pruge. – piše u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija