• Životinjama sa Krčedinske ade odneta hrana, Mirović: Sutra evakuacija skelama

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izdao je nalog „Vojvodinašumama“ da u toku sutrašnjeg dana evakuišu krda goveda i konja sa Krčedinske ade.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Životinjama sa Krčedinske ade odneta hrana, Mirović: Sutra evakuacija skelama
  Foto: 021.rs

  Stoka je već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, zarobljena na Krčedinskoj adi.

  Mirović je agenciji Beta kazao da je stoka zarobljena na zemljištu kojim upravlja JP „Vojvodinašume“.

  „JP ‘Vojvodinašume’ će sutra pre podne uputiti jednu skelu koja će izvršiti prihvat stoke, a Ministarstvo poljoprivrede je preuzelo obavezu da s veterinarskom inspekcijom izvrši pregled životinja. U toku sutrašnjeg dana biće spasena sva stoka koja je zarobljena na Krčedinskoj adi„.- naglasio je Mirović.

  Mirović je kazao da je JP „Vojvodinašume“ danas pripremilo skelu veličine 12×8 metara, a da će evakuacija životinja početi sutra ujutro.

  O sutrašnjoj akciji obavestili smo i vlasnika stoke koji je ovih dana obaveštavao javnost o ugroženosti zarobljenih krava i konja i zatražio pomoć.– rekao je Mirović.

  Stočar iz Kovilja Milenko Plavšić već danima traži pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kopno. On je rekao da će životinje u suprotnom uginuti jer nemaju mogućnost za ispašu zbog visokog vodostaja Dunava.

  Kako piše 021.rs, novosadski vatrogasci i dobrovoljna vatrogasna društva odneli su danas čamcima hranu ovim životinjama. Zvanično nije saopšteno ko je naložio akciju.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]