• Žofre: Opozicija da preuzme ulogu u Skupštini, preporuke ODIHR da se ispune pre izbora

  Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žofre rekao je da bi opozicija trebalo da „preuzme svoju ulogu i funkcije“ u novom sazivu parlamenta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Žofre: Opozicija da preuzme ulogu u Skupštini, preporuke ODIHR da se ispune pre izbora
  Foto: 021.rs

  Dodao je da paralelno „blagovremena, inkluzivna i transparentna primena preporuka ODIHR-a, pre bilo kojih budućih izbora, mora da ostane prioritet za Srbiju“.

  Skupština privodi kraju proces konstituisanja i uskoro bi mogla da imenuje rukovodstvo i stalna tela i delegacije. U tom kontekstu očekujemo da opozicija preuzme ulogu i relevantne parlamentarne funkcije u skladu sa uobičajenom praksom parlamentarne demokratije. Nadamo se da će opozicija svojim prisustvom u Skupštini i preuzimanjem tih funkcija doprineti ubrzanju procesa pristupanja EU i reformskoj agendi. .- rekao je Žofre.

  On je dodao da „paralelno, prioritet za Srbiju mora da ostane blagovremena, inkluzivna i transparentna primena preporuka ODIHR-a, pre bilo kojih budućih izbora“.

  Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u ponedeljak, 18. marta, konstitutivnu sednicu 14. skupštinskog saziva.

  Trebalo bi da budu izabrani rukovodstvo Skupštine i članovi radnih tela. U skupštinsku proceduru ranije je stigao predlog da za predsednicu Skupštine bude izabrana dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija