• 13. Školski sajam nauke u OŠ „Jovan Popović“

  Ove godine je tradicionalni Školski sajam nauke, umesto u jednom danu, planiran kao niz aktivnosti tokom narednih pet meseci, a sa jednom zajedničkom temom: VODA.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  13. Školski sajam nauke u OŠ „Jovan Popović“

  Osnovna škola škole “Jovan Popović” iz Inđije učestvuje u Erazmus projektu „Small Steps for a Green World“ tim povodom ove godine je tradicionalni Školski sajam nauke, umesto u jednom danu, planiran kao niz aktivnosti tokom narednih pet meseci, a sa jednom zajedničkom temom: VODA.

  U okviru sajma planirani su eksperimenti, prezentacije, predavanja, predstave, kvizovo i igre, jer je voda sveprisutna i na našoj planeti i u nama samima i baš zato je ne smemo rasipati.- kaže za IN Medija professor književnosti u osnovnoj školi “Jovan Popović” Aleksandar Mijalković

  Predlog plakata učenika OŠ „Jovan Popović“

  On navodi da u međunarodnom Erasmus projektu, koji će trajati do 2025. godine, zajedno sa Inđijom  učestvuju škole iz Italije, Letonije, Turske i Rumunije. Prvo okupljane u Italiji (Milano-Bućinasko) je bilo prošle nedelje, a sledi novo viđenje u Letoniji početkom maja.

   -Mi smo domaćini 2025. godine, na kraju, do kada treba da bude realizovan projekat sistema za navodnjavanje kišnicom kap po kap u dvorištu škole. Do tada imamo niz aktivnosti u školi i u inostranstvu (sa partnerskim školama) u cilju podizanja ekološke svesti i značaja nauke u svakodnevnom životu.- objašnjava Mijalković.

  Iz škole najavljuju da je namera povezivanje nauke, umetnosti i zabave sa ekologijom, reciklažom i tehnologijom.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo