• 148,1 miliona dinara za rekonstrukciju trga koja se najavljuje od 2018. godine

    Vlast planira da naredne godine izdvoji 148.188.479,61 dinara za rekonstrukciju Trga Slobode u centru Inđije. Ukoliko lokalni parlament usvoji budžet za 2024. godinu, projekat rekonstrukcije Trga Slobode ulazi u šestu godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    148,1 miliona dinara za rekonstrukciju trga koja se najavljuje od 2018. godine

    Lokalna vlast je 2018. godine pompezno najavila rekonstrukciju Trga Slobode (parkić kod Gimnazije) rekavši da će to biti jedan od najlepših trgova, sa fontanom, u Sremu.

    Od sredine 2018. godine, kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Osim konstantnog menjanja rokova za početak radova, menjale su se i cene rekonstrukcije.

    Te 2018. godine, projektom je bilo predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg i tada je najavljeno da će rekonstrukcija koštati oko 60 miliona dinara. Međutim, pred kraj 2021. godine za projekat je bilo predviđeno 14 miliona više odnosno 74 miliona dinara. Sledeće, 2022. godine izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcija  Trga Slobode u centru Inđije je bila 104,8 miliona dinara. Tako su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine Inđija na sednici održanoj 23. maja prilikom glasanja za prvi rebalans budžeta u 2022. godini.

    Ove godine usvajanjem budžeta za 2023 godinu predložena cena radova za “rekonstrukciju Trga Sloboda” bila je 121 milion, dok je rebalansom koji je usvojen 18. avgusta cena radova podignuta na 144,2 miliona dinara.

    Opozicija je bila protiv rešenja koju je ponudila vlast, tvrdeći da vlast želi da betonira ovaj prostor kako bi ostvarila svoje interese, uprkos širokom neslaganju građana.

    Vlast, s druge strane, kaže da je rekonstrukcija u skladu sa planovima i da je cilj unaprediti funkcionalnost trga.

    Ključna politička prepirka dogodila se 18. avgusta ove godine na sednici Skupštine opštine Inđija, tokom koje je usvojen rebalans budžeta i Plan detaljne regulacije blokova 26 i 28 (trg kod Gimnazije).

    Početkom septembra ove godine, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak je izjavio da je lokalna samouprava „korak bliže raspisivanju javne nabavke za rekonstrukciju trga“.

    – Smem da kažem da će to biti jedan od najlepših trgova u Sremu .-  rekao je tada Gak.

    Taj korak bliže o kome je govorio prvi čovek Opštine Inđija prebačen je za narednu godinu o čemu će svakako raspravljati i doneti odluku odbornici u lokalnom parlamentu na sednici koja je zakazana za 20. decembar.

    Tada se očekuje da većina koju čine odbornici Srpske napredne stranke  usvoji budžet za 2024. godinu.

    Da li će početi rekonstrukcija trga o kojoj se priča poslednjih 6 godina još uvek nije poznato ali ono što jeste, to je da nas očekuju redovni lokalni izbori koji bi trebalo u Inđiji da se održe do juna 2024. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Inđija

    Inđija: Omogućen uvid u birački spisak

    Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Inđija izložen je u zgradi Opštine Inđija, Ulica Cara Dušana broj 1 u šalter sali (šalter broj 3), saopšteno je danas iz lokalne […]

    Prepoznajte funkcionersku kampanju

    Približavanjem lokalnih izbora u Inđiji inteziviraju se radovi, rekonstrukcije, adaptacije, davanja, izgradnje, prijemi i obilasci jednostavno u pitanju je funkcionerska […]

    Inđija: Zavetnici sa SNS, SRS i SPS

    Srpska stranka Zavetnici na lokalne izbore u Inđiji ide sa Srpskom naprednom strankom, Srpskom radikalnom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, nezvanično saznaje IN […]