• 16x8x23x obeležavaju 30 godina rada

  Povodom 30. rođendana, alternativna rok grupa 16x8x23x reizdala je svoj kultni debi album „IZ PRINCIPA!“ na ploči. Članovi benda su svoje fanove obradovali i remasterizovanim videom za jednu od najslušanijih pesama sa ovog albuma – „Miloš Šestić“, objavio je Metropolis Music. 16x8x23x oformljeni su 1992. godine. Prvu postavu benda su činili Zoran Galečić (bas), Mihajlo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  16x8x23x obeležavaju 30 godina rada

  Povodom 30. rođendana, alternativna rok grupa 16x8x23x reizdala je svoj kultni debi album „IZ PRINCIPA!“ na ploči.

  Članovi benda su svoje fanove obradovali i remasterizovanim videom za jednu od najslušanijih pesama sa ovog albuma – „Miloš Šestić“, objavio je Metropolis Music.

  16x8x23x oformljeni su 1992. godine. Prvu postavu benda su činili Zoran Galečić (bas), Mihajlo Narandžić (bubnjevi), Aleksandar Zarić (gitara) i Vuk Popadić (glas). Svoj debitantski album „IZ PRINCIPA!“ objavili su na kaseti za izdavačku kuću Metropolis 1995. godine. Izlazak prvog albuma 16x8x23x prati velika popularnost, učestala koncertna aktivnost i velika medijska zastupljenost.

  A strana – „16x8x23x“
  1. Turbo Cane, 2. Miloš Šestić, 3. Mjuz je bluz, 4. LUD, 5. Gospodar vremena, 6. Miki, Krle, Tihi i Prle, 7. Gasna komora, 8. Velika vatrena lopta.
  B – strana – „Iz principa!“
  1. Kifle s džemom, 2. Hi njen, 3. Sivilo šume, 4. Kanibalistički song, 5. Apači, 6. Da li Princip radi principijelno?, 7. Džek Trbosek 8. Neka, neka

  Tokom ’95. godine,  beleže prva mesta na gotovo svim radio stanicama u Srbiji sa različitim singlovima: Studio B – Diskomer – dva broja 1 sa pesmama “Gospodar vremena” i “Sivilo šume”, Radio Kragujevac – sedam nedelja na broju 1 sa pesmom “Kifle sa džemom”, II program  radio Beograda -”To je samo Rock and Roll” tri broja 1 – “Miloš Šestić”, “Kifle sa džemom” i “Hi njen” …

  Vidi još:
  Istorija inđijskog rokerola: 16x8x23x

  Spot koji su tada objavili za pesmu “Miloš Šestić” vrteo se na svim televizijama koje su pratile rokenrol, a Studio B je ugostio 16x8x23x u jednočasovnoj emisiji naslovljenoj sa “Ime ovog benda je…” u kojoj su momci iz benda izvodili svoju muziku i birali omiljene tuđe spotove za emitovanje.

  „… Jedan dečak trči po travi     
  Fudbalska je lopta se mota po glavi     
  Sa loptom samo, a dalje od škole     
  Zna jedno     
  Svi će da ga vole … „          
  Miloš Šestić

  Koncertna i medijska turneja po Srbiji  dovela je do niza rasprodatih samostalnih koncerata u većini gradova u kojima su nastupali.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI