• 288 miliona dinara za rekonstrukciju gradske pijace

  Pred članovima Opštinskog veća na današnjoj sednici našao se rebalans budžeta u 2022. godini. Prema rebalansu, između ostalog, povećan je iznos sredstava namenjen za rekonstrukciju gradske pijace u Inđiji i to za gotovo 50 miliona dinara. Podsetimo da je budžet za ovu godinu jednoglasno usvojen 30. decembra 2021. godine a za rekonstrukciju pijace u Inđiji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  288 miliona dinara za rekonstrukciju gradske pijace

  Pred članovima Opštinskog veća na današnjoj sednici našao se rebalans budžeta u 2022. godini. Prema rebalansu, između ostalog, povećan je iznos sredstava namenjen za rekonstrukciju gradske pijace u Inđiji i to za gotovo 50 miliona dinara.

  Podsetimo da je budžet za ovu godinu jednoglasno usvojen 30. decembra 2021. godine a za rekonstrukciju pijace u Inđiji je tada bilo predviđeno 240 300 000 dinara. Prema tadašnjim najavama prvog čoveka opštine Inđija, Vladimira Gaka, radovi su trebali da počnu već u martu ove godine međutim, oni su odloženi zbog „visokonaposkih“ kablova koji se nalaze na prostoru inđijske pijace.

  Budžet za 2022.. godinu, usvojen 30.12.2021.

  – Verovatno je potrebno uraditi usklađivanje cena, kako bi mogli raspisati javnu nabavku, obzirom da su cene kada pričamo o građevini drastično skočile. Cena je po rvobitnom projektu oko 2 miliona evra, verujem da će biti nešto viša sada. – kazao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak u januaru ove godine.

  Gak je napomenuo i da porast cene investicije neće bitno poremetiti planove za rekonstrukciju pijace u Inđiji i da bi se sa realizacijom moglo početi u martu. Opštinski budžet je projektovan i usvojen samo mesec dana pre izjave date medijima i odnosi se na izbornu godinu. U budžetu je odvojeno 240,3 miliona dinara upravo za projekat „Rekonstrukcija gradske pijace u Inđiji“. 

  Rebalansom budžeta, koji tek treba da se nađe pred odbornicima lokalnog parlamenta, je ovog puta za rekonstrukciju gradske pijace predviđeno 48 miliona više odnosno 288 090 000 dinara.

  Rebalans budžeta za 2022. godinu

  Planovi o rekonstrukciji inđijske pijace datiraju još od 2011. godine ali se sa konktretnom projektnom dokumentacijom krenulo u predizbornoj 2015. godini.

  Do rekonstrukcije pijace nije došlo ni te 2015. a ni svake naredne godine u kojoj je budžetom planiran novacza te namene.

  M.B. (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/godine-prodju-rekonstrukcija-nikad/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI