• 579 miliona dinara za saobraćajnu infrastrukturu u 2024. godini

  Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Inđija usvojen je budžet za narednu, 2024. godinu i iznosi oko 4, 85 milijarde dinara. Najviše novca je predviđeno za saobraćajnu infrastrukturu, 12,49 odsto budžeta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  579 miliona dinara za saobraćajnu infrastrukturu u 2024. godini
  Foto: IN Medija

  Prvi čovek Opštine Inđija, Vladimir Gak kaže da je to jasan pokazatelj šta je plan lokalne samouprave.

  –  579 miliona dinara je u 2024. godini predviđeno za saobraćajnu infrastrukturu  što iznosi 12,49 odsto budžeta. Mislim da je tu svima više jasno na čega  ćemo se fokusirati ovim budžetom . Ostalo nam je, ne toliko mnogo suštinskih ulica, to je ono što smo izostavili. Projektovanje je već uveliko u toku. Dakle, nećemo čekati da se zavšri projektovanje preko 60 ulica koje su ostale neasfaltirane zapravo delova ulica. Ali ima i desetak ulica koje su izostavljene iz prethodnog projekta i to ćemo primarno završiti. – obrzložio je Gak.

  Gak je naveo da će se naredne godine raditi i trotoari na području opštine Inđija ali i u samom gradu. On tom prilikom nije precizirao o kojim trotoarima u samoj Inđiji je reč.

  Budžet za narednu godinu je za oko 400 miliona dinara u odnosu na  budžet u 2023. godini.

  Naravno da ni ovu brojku ne možemo izvršiti u celosti ali budžet svaki predstavljamo ono što mi želimo, daj Bože da priđemo što bliže ovoj brojki. – naveo je Vladimir Gak i dodao da opštinu Inđija prvi rebalans budžeta očekuje u aprilu naredne godine.

  Najveća rasprava, prilikom obrazlaganja budžeta, bila je oko rekonstrukcije gradskog trga. I ovog puta, opozicija je bila protiv rešenja dok vlast najavljuje da će to biti “najlepši trg u regionu”.

  Predviđena sredstva u budžetu za narednu godinu za rekonstrukciju trga kod Gimnazije iznose 148.188.479,61 dinara  a taj novac, tvrdi opozicija, aktuelna vlast neće uspeti da obezbedi. Više o polemici možete pročitati na ovom linku OVDE.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]