• 8. Novi tvrđava teatar 3-9. septembra

  Ambijentalni pozorišni festival Novi tvrđava teatar, osmi po redu, ove godine će biti održan od 3. do 9. septembra, na otvorenoj sceni ispred Vile Stanković u Čortanovcima, piše RTV. Prošlogodišnje pomeranje zbog korone iz uobičajenog letnjeg perioda u rani jesenji, pokazalo se kao pogodnije za festival, pa je to od sada stalni festivalski termin.   Na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  8. Novi tvrđava teatar 3-9. septembra

  Ambijentalni pozorišni festival Novi tvrđava teatar, osmi po redu, ove godine će biti održan od 3. do 9. septembra, na otvorenoj sceni ispred Vile Stanković u Čortanovcima, piše RTV. Prošlogodišnje pomeranje zbog korone iz uobičajenog letnjeg perioda u rani jesenji, pokazalo se kao pogodnije za festival, pa je to od sada stalni festivalski termin.  

  Na programu 8. Novog Tvrđava Teatra naći će se šest takmičarskih i jedna studentska predstava.

  Festival će započeti premijerom predstave Život se sa mnom mnogo poigrao, u produkciji Novog Tvrđava Teatra. Tekst je zasnovan na istoimenom romanu Davida Grosmana, u dramatizaciji Darka Lukića i režiji Dina Mustafića.

  Slede predstave Jugoslavija, moja dežela u koprodukciji Gledališča Koper i Pozorišta Prijedor, po romanu Gorana Vojnovića, u dramatizaciji Ivana Velisavljevića, dok režiju potpisuje Marko Misirača.

  Zatim novi komad Vladimira Đurđevića – Berači snova, u režiji Božidara Đurovića i izvedbi Zvezdara teatra iz Beograda.

  Iz rumunskog grada Georgeni stiže predstava Nesrećni (Boldogtalanok), Pozorišta Figura Studio.

  Sledi predstava Pakao, u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Osiječkog ljeta kulture, bazirana na delu Dantea Aligijerija, u dramatizaciji Nine Skorup, dok režiju potpisuje Ivan Leo Lemo.

  Pored toga, publika će imati imati priliku da pogleda i dokumentarnu dramu Ostajem ostati (Maradok maradni), u samostalnoj istraživačkoj produkciji grupe glumaca na jezicima koji se govore u Vojvodini (Emina S. Elor, Judit Laslo, Bence Salai i Robert Ožvar), u režiji Gabriele Crnković.

  Na dan zatvaranja, u čast nagrađenih, studenti master studija Fakulteta savremenih umetnosti izvešće predstavu Narko baza na selu, po tekstu i u režiji Vide Ognjenović.

  Karte za ovogodišnji Novi tvrđava teatar prodavaće se putem prodajne mreže GigsTix, počev od 15. avgusta. Cena pojedinačne ulaznice biće 1000 dinara, dok će karta za celokupni program iznositi 5000. U cenu karte uračunat je i autobuski prevoz do Vile Stanković, koji će biti organizovan svake večeri iz Novog Sada i Beograda.


  Izvor: RTV

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura