• 9 godina se čeka na potpis kako bi prostorije Komunalca bile u njegovom vlasništvu

  Opštinsko veće će narednoj sednici ovlastiti predsednika opštine Vladimira Gaka da potpiše Ugovor na koji se čeka devet godina kako bi prostorije koje koristi JKP Komunalac konačno bile upisane u vlasništvo tog javnog preduzeća, saznaje IN Medija.   Reč je o prostoru koji se nalazi u Ulici Vojvode Stepe i koji se sastoji od devet […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  9 godina se čeka na potpis kako bi prostorije Komunalca bile u njegovom vlasništvu

  Opštinsko veće će narednoj sednici ovlastiti predsednika opštine Vladimira Gaka da potpiše Ugovor na koji se čeka devet godina kako bi prostorije koje koristi JKP Komunalac konačno bile upisane u vlasništvo tog javnog preduzeća, saznaje IN Medija.  

  Reč je o prostoru koji se nalazi u Ulici Vojvode Stepe i koji se sastoji od devet kancelarija, dva sanitarna čvora i hodnika povšine 235 metara kvadratnih.

  Na ovaj problem ukazao je nezavisni revizor koji u svom izveštaju navodi da preduzeće u poslovnim knjigama evidentira građevinske objekte koji nisu upisani u katastar nepokretnosti, a za koji Komunalac ima saglasnost osnivača za upis javne svojine i za koji je pokrenut postupak upisa u registar katastra međutim, postupak do sada nije završen.

  Postupak upisa svojine je započet još 5. juna 2013. godine kada je na sednici lokalnog parlamenta data saglasnost da poslovni prostor, koji koristi to javno preduzeće, bude upisan kao svojina Komunalca.

  Odluka iz 2013. godine

  Da bi se prostor upisao u katastar kao vlasništvo Komunalca bilo je potrebno dostaviti Ugovor o ulaganju u kapital zaključen između JKP Komunalac i nadležnog organa opštine Inđija, po prethodno pribavljenom mišljenju Opštinskog javnog prvobranioca. Međutim, takav ugovor nikada nije zaključen te nije bilo moguće isti priložiti u katastar. koji je zahtev za upis prava svojine odbio.

  Da bi se ispravila ova greška odnosno da bi JKP Komunalac posle tačno devet godina upisao prostorije koje koristi kao svoje, Opštinsko veće će na sednici, koja je zakazana za 22. avgust 2022. godine, doneti Odluku da ovlasti predsednika opštine Vladimira Gaka da potpiše Ugovor o ulaganju u kapital, kao što piše u Odluci lokalnog parlamenta donetoj davne 2013. godine.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dusan-lemaic-se-jedini-prijavio-na-konkurs-za-direktora-komunalca/

  M. Blečič (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija