• Sastanak roditelja i predstavnika škole povodom sve učestalijeg vršnjačkog nasilja

  Verbalno i fizičko nasilje koje vrši nekolicina devetogodišnjaka nad svojim vršnjacima i sve to snimaju mobilnim telefonom u osnovnoj školi „Dušan Jerković“ u Inđiji, povod je jučerašnjeg sastanka roditelja i uprave škole. Konstantno višemesečno nasilje koje primenjuju dečaci trećeg razreda ove škole rezultirala su fizičkkom i emotivnom krahu, strahu i fizičkim povredama kod nekoliko dečaka […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sastanak roditelja i predstavnika škole povodom sve učestalijeg vršnjačkog nasilja

  Verbalno i fizičko nasilje koje vrši nekolicina devetogodišnjaka nad svojim vršnjacima i sve to snimaju mobilnim telefonom u osnovnoj školi „Dušan Jerković“ u Inđiji, povod je jučerašnjeg sastanka roditelja i uprave škole. Konstantno višemesečno nasilje koje primenjuju dečaci trećeg razreda ove škole rezultirala su fizičkkom i emotivnom krahu, strahu i fizičkim povredama kod nekoliko dečaka starosti 9 godina.

  Škola problem može da reši medijacijom, roditelji dece nasilnika ignorisanjem dok roditelji zlostavljane dece smatrajiu da neće nemo posmatrati dok im neko uništava decu.

  Povod za jučerašnji sastanak roditelja dece trećeg razreda osnovne škole „Dušan Jerković“ i školskog pedagoga, psihologa, direktora škole i učiteljice je vršnjačko nasilje. Roditelji dečaka starosti 9 godina prijavili su školi nasilje koje nekolicina dečaka vrši nad njihovom decom u vidu psihičkog i fizičkog nasilja, kao i video zapisa koje sačinjavaju deca nasilnici u trenutku maltretiranja.

  Ovaj vid nasilja nad decom koje vrše njihovi školski drugovi traje neko vreme, kažu roditelji žrtva vršnjačkog nasilja, do sada je održano dva sastanka sa roditeljima koje je inicirala škola ali situacija se ne popravlja. Šta više, dobija na ozbiljnosti.

  -Ovog puta moje dete nije bilo meta, ali sam došla na sastanak kako bi znela svoj stav. Iz priloženog se vidi da škola ne može ništa osim medijacije dok roditelji nasilnika smatraju takvo ponašanje „šalom“ – kaže majka jednog od dečaka koji trpi vršnjačko nasilje.

  Ona za IN Medija kaže da je konkretno njeno dete bilo verbalno maltretirano kada ga je grupa dečaka vređala . Dok su ga verbalno maltretirali jedan iz grupice zlostavljača je snimala ceo događaj, tvrdi roditelj zlostavljanog dečaka.

  Ona napominje da njeno dete nije bilo fizički zlostavljano ali ima dečaka koji su doživeli i povrede zbog kojih su se roditeljui dece uputili u lekaru.

  -Na sastanku sam rekla da nisam odgajala zdravo i pravo dete da bi ga deca koja se bahate uz podršku roditelja ubogaljila i napravila invalida od njega. Ako škola ne ume to da reši, nećemo se više žaliti, rešavaćemo sami – objašnjava ona.

  Ona ističe da je jedan od roditelja dečaka koji vrše nasilje predložio da se svi okupe i odu na fudbal, smatrajući to rešenjem za problem dece nasilnika.

  Zaključak sastanka roditelja dece koja vrše nasilje i deca koja trpe nasilje sa predstavnicima škole je da se nasilnicima smanje ocene vladanja na trojku, da se na odmore odlazi u odvojenim grupama kao i savet roditeljima da obave individualne razgovore sa svojom decom.

  V. Marinčić (IN Medija)

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ruzic-novi-sastanak-radne-grupe-oko-9-decembra-predlog-mera-19-decembra/?fbclid=IwAR3VrWSTRQPXnOFr3zGwpxmGnFSG8P5jZ2BVKSYm6RvMjKCJ8LNwfF6X2ts

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]