• ABBA se vraća 2. septembra

  Najpoznatija švedska pop grupa ABBA vraća se na scenu 2. septembra, pokazuje sat koji odbrojava na sajtu www.abbavoyage.com. posetimocima sajta ponuđena je registracija za primanje vesti o bendu uz poruku “Hvala što ste čekali, putovanje samo što nije počelo”. Bend je već najavio „veliko iznenađenje“, a u javnost su procurele informacije da se radi o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ABBA se vraća 2. septembra

  Najpoznatija švedska pop grupa ABBA vraća se na scenu 2. septembra, pokazuje sat koji odbrojava na sajtu www.abbavoyage.com. posetimocima sajta ponuđena je registracija za primanje vesti o bendu uz poruku “Hvala što ste čekali, putovanje samo što nije počelo”.

  Bend je već najavio „veliko iznenađenje“, a u javnost su procurele informacije da se radi o najavi hologramske turneje, ali i novih pesama.

  Za hologramsku turneju, koja je najavljena pre više godina, bend je snimio 5 novih pesama (od ukupno 8 pripremljenih) koje bi trebalo da ugledaju svetlost dana. Tu vest potvrdili su prošle godine i sami članovi grupe. To je obradovalo obožavaoce širom sveta, koji nove pesme popularne četvorke čekaju decenijama. Poslednji album Abba je objavila 1982. godine, a 11 godina kasnije, tokom 1993. i 1994. godine, još tri pesme snimljene deset godina ranije.

  Abba je planirala da objavi nove pesme krajem prošle godine, ali su njihovu premijeru odložili zbog pandemije virusa korona.

  – Zbog tehničkih problema i pandemije koronavirusa, premijera se očekuje u 2021. godini – rekao je tada član benda Bjorn Ulveus.

  Među tih pet pesama trebalo bi da se nađu i „I Still Have Faith In You“ i „Don’t Shut Me Down“, čije snimanje je počelo još 2018. godine, a objavljivanje više puta odlagano.

  Ovoga puta bend koji čine Aneta Faltskog, Ana-Frid Lingstad, Bjorn Ulveus i Beni Anderson obećava da neće biti novog odlaganja.

  Ulveus je pre par meseci čvrsto obećao da će nove pesme biti objavljene pre kraja ove godine, a digitalnu, kako je rekao „ABBAtar“ turneju sledeće godine, „zbog kompleksnosti tehnologije“ koja će biti upotrebljena.

  Do ideje za hologramsku turneju došao je Sajmon Fuler, menadžer benda Spice Girls, rekao je Ulveus tokom početne faze produkcije početkom prošle godine.

  – Došao je u Stokholm i predložio nam da napravimo naše digitalne kopije u određenom starosnom dobu, te da te one odu na turneju, pevaju naše pesme dok sinhronizovano pokreću usne. Video sam projekat samo do pola i već me je oduševio – objašnjavao je tada Ulveus.

  Inače, hologrami članova benda Abba mogu se videti u muzeju posvećenom bendu u Stokholmu, a zainteresovani posetioci mogu da im se pridruže na bini i za pevaju sa njima.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika