• Abu Dabi fond finansira izgradnju podsistema za navodnjavanje “Novi Slankamen”

  Odbornici Skupštine opštine Inđija su na poslednjoj sednici prihvatili predlog Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“, koji se odnosi na prenos tehničke dokumentacije projekta podsistema za navodnjavanje „Novi Slankamen“ i investitorskih prava. Kompletna izrađena tehnička dokumentacija projekta za izgradnju podsistema za navodnjavaje „Novi Slankamen“ i građevinska dozvola izdata od strane Opštinske uprave opštine Inđija biće preneta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Abu Dabi fond finansira izgradnju podsistema za navodnjavanje “Novi Slankamen”

  Odbornici Skupštine opštine Inđija su na poslednjoj sednici prihvatili predlog Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“, koji se odnosi na prenos tehničke dokumentacije projekta podsistema za navodnjavanje „Novi Slankamen“ i investitorskih prava.

  Kompletna izrađena tehnička dokumentacija projekta za izgradnju podsistema za navodnjavaje „Novi Slankamen“ i građevinska dozvola izdata od strane Opštinske uprave opštine Inđija biće preneta na Vode Vojvodine.

  Sednica SO Inđija

  Reč je o projektu vrednom više desetina miliona evra, kaže prvi čovek opštine Vladimir Gak, Prema njegovim rečima, novac će biti obezbeđen preko programa Abu Dabi fonda.

  Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je prilikom rasprave rekao da je reč o možda najvažnijem projektu iz poljoprivrede koji je lokalna samouprava imala priliku da radi.

  –  Ovde je predviđeno izgradnja podsistema za navodnjavanje za teritorije Stari i Novi Slankamen i Nove Karlovce, više od dve hiljade hektara treba da se navodnjava. Opština Inđija je ovde finansirala projektnu dokumentaciju i iznos koji smo dali uopšte nije zanemarljv. Ovo je ozbiljan projekat ali smo to zajedničkim snagama, sa Pokrajinskom i republičkom Vladom, uspeli da izdejstvujemo da uđemo u taj program Abu Dabi fonda koji finansira izgradnju Reč je o desetinama miliona evra koje treba Opština Inđija da dobije od pomenutog fonda za izgradnju sistema za navodnjavanje. Radi lakše realizacije, upravljanja i svega ostalog donosimo odluku da prenesemo ova investitorska prava na Vode Vojvodine – kazao je Gak.

  Kako je preneo Istinomer, prema podacima sa sajta Abu Dabi Fond za razvoj, ova institucija je osnovana 1971. godine. Fond dodeljuje povoljne kredite zemljama u razvoju i administrira kredite koje dodeljuje vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  Fond je u protekle tri decenije dodelio skoro 10 milijardi dolara kredita i bespovratnih zajmova za 325 projekata u 59 zemalja širom sveta. Srbija se nalazi na listi korisnika novca Fonda, zajedno sa Crnom Gorom, Albanijom, Turskom…

  Naslovna Pixabay

  M.B. (IN Medija)

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/novi-slankamen-izgradjen-novi-rezervoar-za-vododovodnu-mrezu/?fbclid=IwAR3knDCc16LeeXDpSj4YtwlVOLgqKWZCsxjPWt79pUH8mMfSQGP-QIZe6gk

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]