• Advokatica u slučaju Ćuruvija: Radonjić i Romić će tražiti naknadu štete

  Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupala Milana Radonjića i Ratka Romića u nedavno okončanom postupku za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije 1999. godine, navela je da će njeni klijenti podneti zahtev za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Advokatica u slučaju Ćuruvija: Radonjić i Romić će tražiti naknadu štete
  Foto: IN Medija

  Zora Dobričanin Nikodinović je za Danas navela da Radonjić i Romić ne planiraju da tuže Republiku Srbiju, ali da će svakako iskorititi svoje pravo iz člana 588. Zakonika o krivičnom postupku vezano za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode.

  „Smatram da bi bilo ekonomičnije da Ministarstvo pravde reši njihov zahtev u mirnom postupku, u skladu sa poslovanjem ‘dobrog domaćina’ i sa načelom ekonomičnosti, bez dodatnih troškova parničnih i izvršnih postupaka“, rekla je Dobričanin Nikodinović.

  Apelacioni sud u Beogradu je 2. februara objavio je presudu donetu skoro deset meseci ranije, a po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romića oslobođeni krivice.

  Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačio prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Radonjića, Kuraka i Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija