• Afrojack stiže na EXIT 2022.

  Na prtrovaradinsku tvrđavu u julu stiže sa Grammy nagradom iza sebe, Afrojack, uticajni holandski DJ, EDM producent i tekstopisac, koji je proboj na internacionalnu scenu napravio multiplatinastim hitom Take Over Control sa Evom Simons. Nakon četiri albuma, desetine EP-jeva i singlova, Afrojack je jedna od vodećih figura u svetu elektronske muzike, sa brojnim nagradama i platinastim izdanjima.Iza alijasa Afrojack […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Afrojack stiže na EXIT 2022.

  Na prtrovaradinsku tvrđavu u julu stiže sa Grammy nagradom iza sebe, Afrojack, uticajni holandski DJ, EDM producent i tekstopisac, koji je proboj na internacionalnu scenu napravio multiplatinastim hitom Take Over Control sa Evom Simons.

  Nakon četiri albuma, desetine EP-jeva i singlova, Afrojack je jedna od vodećih figura u svetu elektronske muzike, sa brojnim nagradama i platinastim izdanjima.Iza alijasa Afrojack nalazi se Nick Leonardus van de Wall koji je pod tim imenom i sa samo 18 godina izbacio prvu traku „Fuck Detroit“, za čiji sempl je koristio kultnu numeru „Put Your Hands Up for Detroit“.

  Pod imenom Afrojack počeo je da nastupa od 2007. godine, kada je i osnovao svoj lejbl Wall Recordings. Iduće godine doživeo je uspeh sa electro house numerama „Math“ i „Do my dance“, koji su postali instant klupski hitovi u Holandiji i Zapadnoj Evropi. 

  Ipak, kao i za sve što je vredno i kvalitetno, bilo je potrebno vreme da se probije na svetskoj sceni. To se dogodilo sa numerama „Pacha on Acid“ i „Bangduck“, kao i sa saradnjima sa muzičarima kao što su David Guetta, Madonna, Beyoncé i Pittbull. Njegova karijera je definitivno bila lansirana 2011. godine, kada je osvojio Gremi zajedno sa Davidom Guettom, za remiks Madonine pesme „Revolver“. 

  Ipak, od Gremija će proći još tri godine dok ne izbaci debi album „Forget The World“. Na ovom albumu je bila impresivna plejada pevača – od Matthewa Koma, Stinga do Chrisa Browna i Snoop Dogga. EP sa tri trake pod sinonimom NLW izbacuje 2015. godine, a njihov zvuk se istakao kao drugačiji od dotadašnjeg, donoseći house sa izraženim basom.

  Pesmu „2012“,  koju je uradio u saradnji sa Ravitezom, izbacuje 2018. godine. Inspiracija za ovu numeru mu je bio komercijalni zvuk EDM-a, kakav je bio popularan početkom 2010-ih. Samo dve nedelje kasnije je izbacio još jedan singl u okviru istog projekta, pod nazivom „Started“. Produkciju su potpisivali D.O.D. i Tim-Ber. 

  Krajem leta iste godine Afrojack je izbacio i EP „Press Play“ sa čak 14 numera. Posebno se izdvojila pesma „When you’re gone“, koja je dobila podosta pozitivnih kritika, a na kojoj je vokale pevalaEster Dean. Inače, Afrojack je čak uspeo da učestvuje i na Evroviziji prošle godine.

  IN Medija

  Možda te zanima:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/nick-cave-bad-seeds-stizu-na-exit-2022/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika