• Ako koristite ovu verziju Windowsa 10 – imate mesec dana za nadogradnju

  Microsoft ukida podršku za Windows 10 verziju 20H2 za samo nekoliko nedelja. Ovo znači da svako ko ne izvrši nadogradnju na neku noviju verziju, više neće dobijati bezbednosna ažuriranja. Microsoft bi, naravno, želeo da korisnici nadograde na Windows 11, ali to za mnoge korisnike nije opcija. Postoje četiri izdanja operativnog sistema Windows 10 koja uskoro […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ako koristite ovu verziju Windowsa 10 – imate mesec dana za nadogradnju

  Microsoft ukida podršku za Windows 10 verziju 20H2 za samo nekoliko nedelja. Ovo znači da svako ko ne izvrši nadogradnju na neku noviju verziju, više neće dobijati bezbednosna ažuriranja.

  Microsoft bi, naravno, želeo da korisnici nadograde na Windows 11, ali to za mnoge korisnike nije opcija.

  Postoje četiri izdanja operativnog sistema Windows 10 koja uskoro više neće biti podržana.

  U svom blogu, Microsoft je najavio ukidanje podrške za sledeće varijante:
  – Windows 10 Home, verzija 20H2
  – Windows 10 Pro, verzija 20H2
  – Windows 10 Pro Education, verzija 20H2
  – Windows 10 Pro za radne stanice, verzija 20H2

  Verziju svog operativnog sistema možete pronaći desnim klikom na ikonicu This PC (Ovaj računar), zatim Properties (Svojstva).

  Ukoliko je verzija 20H2 ili starija, svoj sistem možete ažurirati tako što ćete u podešavanjima i odabrati Update & Security (Ažuriranja i sigurnost).

  Kompanija ističe da će korisnici koji kontaktiraju Microsoft podršku nakon ovog datuma biti upućeni da ažuriraju svoj uređaj na najnoviju verziju Windovs 10 kako bi ostali podržani i dobijali sigurnosne zakrpe.

  S obzirom da je Microsoft od početka godine insistirao na instalaciji Windows 10 verzije 21H2 na računare, sistemi sa 21H2 verzijom će biti podržani još neko vreme.

  Međutim, kako javlja Betanews, za najdužu i najbolju podršku potrebna je nadogradnja na Windows 11, iako hardverski zahtevi znače da to neće biti opcija za sve.

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI