• Aleksandar Mijalković Šaca: Dobro sam, hvala na pitanju

  Inđijski bibliotekar i profesor književnosti u dve osnovne škole u Inđiji Aleksandar Mijalković Šaca danas je promovisao svoju pesmu „Dobro sam, hvala na pitanju“. Pesma je nastala tokom 2022. godine i objavljena je na sajtu književne radionijce  „Kordun“ iz Filadelfije, a danas je na Fejsbuku promovisan video uradak za istu pesmu. Pesma “Dobro sam, hvala […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Aleksandar Mijalković Šaca: Dobro sam, hvala na pitanju

  Inđijski bibliotekar i profesor književnosti u dve osnovne škole u Inđiji Aleksandar Mijalković Šaca danas je promovisao svoju pesmu „Dobro sam, hvala na pitanju“. Pesma je nastala tokom 2022. godine i objavljena je na sajtu književne radionijce  „Kordun“ iz Filadelfije, a danas je na Fejsbuku promovisan video uradak za istu pesmu.

  Pesma “Dobro sam, hvala na pitanju“ danas je kao video uradak promovisana na Fejsbuk stranici Aleksandra Mijalkovića. Tekst čita Andrea Živković Muškinja dok je za kadrove bio zadužen Ilija Mijalković.

  – Tek kada neko drugi čita i izgovara moje stihove, tek tada ta pesma postaje živa. I stvarnija, što je dalje od mene. Hvala Andrei na melodiji i Iliji na fotografijama.- objasnio je pesnik.

  Aleksandar Mijalković Šaca je bibliotekar i profesor književnosti a povremeno se bavi novinarstvom i prevođenjem poezije sa engleskog jezika.

  Objavio je dve knjige pesmama, pričama i aforizmima u više antologija, a aforizmi su mu prevođeni na ruski, engleski, finski i češki jezik. Takođe se bavi pozorišnom režijom dramskih tekstova za decu koje sam piše, a poslednjih godina najviše radi predstave sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

  Član je književnog kluba «Miroslav Mika Antić» iz Inđije sa kojim je priredio veći broj zbornika poezije, kao i autorskih knjiga za koje je pisao recenzije. Radi i kao lektor za srpski jezik. Dobitnik je Svetosavske povelje opštine Inđija za prosvetni rad (2008), Povelje za najbolju dečiju predstavu na Republičkoj smotri u Ubu (2010), nagrade «Dositej Obradović» za najboljeg bibliotekara u Sremu (2012), nagrade Radio Beograda za kratku priču na konkursu «Dobro jutro, deco» (2014), kao i priznanja za Najboljeg edukatora u Srbiji (NES) za 2018. godinu.

  V.M (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]