Aleksandar Mijalković Šaca: Dobro sam, hvala na pitanju

Inđijski bibliotekar i profesor književnosti u dve osnovne škole u Inđiji Aleksandar Mijalković Šaca danas je promovisao svoju pesmu „Dobro sam, hvala na pitanju“. Pesma je nastala tokom 2022. godine i objavljena je na sajtu književne radionijce  „Kordun“ iz Filadelfije, a danas je na Fejsbuku promovisan video uradak za istu pesmu. Pesma “Dobro sam, hvala […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Aleksandar Mijalković Šaca: Dobro sam, hvala na pitanju

Inđijski bibliotekar i profesor književnosti u dve osnovne škole u Inđiji Aleksandar Mijalković Šaca danas je promovisao svoju pesmu „Dobro sam, hvala na pitanju“. Pesma je nastala tokom 2022. godine i objavljena je na sajtu književne radionijce  „Kordun“ iz Filadelfije, a danas je na Fejsbuku promovisan video uradak za istu pesmu.

Pesma “Dobro sam, hvala na pitanju“ danas je kao video uradak promovisana na Fejsbuk stranici Aleksandra Mijalkovića. Tekst čita Andrea Živković Muškinja dok je za kadrove bio zadužen Ilija Mijalković.

– Tek kada neko drugi čita i izgovara moje stihove, tek tada ta pesma postaje živa. I stvarnija, što je dalje od mene. Hvala Andrei na melodiji i Iliji na fotografijama.- objasnio je pesnik.

Aleksandar Mijalković Šaca je bibliotekar i profesor književnosti a povremeno se bavi novinarstvom i prevođenjem poezije sa engleskog jezika.

Objavio je dve knjige pesmama, pričama i aforizmima u više antologija, a aforizmi su mu prevođeni na ruski, engleski, finski i češki jezik. Takođe se bavi pozorišnom režijom dramskih tekstova za decu koje sam piše, a poslednjih godina najviše radi predstave sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Član je književnog kluba «Miroslav Mika Antić» iz Inđije sa kojim je priredio veći broj zbornika poezije, kao i autorskih knjiga za koje je pisao recenzije. Radi i kao lektor za srpski jezik. Dobitnik je Svetosavske povelje opštine Inđija za prosvetni rad (2008), Povelje za najbolju dečiju predstavu na Republičkoj smotri u Ubu (2010), nagrade «Dositej Obradović» za najboljeg bibliotekara u Sremu (2012), nagrade Radio Beograda za kratku priču na konkursu «Dobro jutro, deco» (2014), kao i priznanja za Najboljeg edukatora u Srbiji (NES) za 2018. godinu.

V.M (IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.