• Aleksandar Timofejev biće novi glavni i odgovorni urednik NIN-a

  Aleksandar Timofejev biće novi glavni i odgovorni urednik NIN-a od 8. februara ove godine, saopštio je ovaj nedeljnik.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Aleksandar Timofejev biće novi glavni i odgovorni urednik NIN-a

  Timofejev je poznato ime u srpskom novinarstvu čija karijera traje već 37 godina. Bio je novinar i urednik u B92, direktor Studija B i jedan je od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

   On će od 8. feburara, do kada će sadašnja redakcija na čelu sa urednikom Milanom Ćulibrkom, napustiti NIN, doći na čelo najstarijeg nedeljnika na Balkanu.

  -Od 8. februara svoj lični urednički pečat, nedeljniku na čijem je čelu za skoro 10 decenija postojanja bilo 17 renomiranih novinara i urednika, davaće Aleksandar Timofejev, istaknuti medijski znalac, novinar i urednik, jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije sa karijerom dugom 37 godina – navodi se u saopštenju koji potpisuje PR služba nedeljnika.

  Timofejev na čelo NIN-a dolazi nakon što su urednici i novinari, među njima i Milan Ćulibrk, Vesna Mališić, Vuk Cvijić, Sandra Petrušić i drugi, odlučili da napuste nedeljnik, jer nisu bili saglasni sa koncepcijom nove vlasnice Jelene Drakulić Petrović.

   Biografija Aleksandra Timofejeva

   Aleksandar Timofejev (59) završio je Filološki fakultet u Beogradu – Odsek za opštu književnost i teoriju književnosti. Novinarstvom je počeo da se bavi 1987. godine na programu radija Studio B kao reporter i radijski novinar.

  Od samog osnivanja NTV Studio B, 1990. godine, radio je i kao TV novinar u informativnoj redakciji, i autor emisija na radiju Studio B.

   U informativnoj redakciji Radija B92 od 1994. godine radio je kao novinar, autor, urednik i voditelj mnogih emisija, godinu kasnije uređivao je „Novine“ u Torontu, list koji se obraćao novom talasu emigranata iz bivše Jugoslavije u Kanadi, a od 1995. bio je i povremeni dopisnik nemačkog javnog servisa WDR iz Kelna.

  Zamenik urednika informativno-političkog programa Radija B92 postaje 1999, a od 2001-2004. bio je na poziciji urednika informativno-političkog programa TV B92. Od 2004-2007. Aleksandar Timofejev bio je urednik, autor i voditelj emisije „Timofejev“ na TV B92. 

   Od 2007-2014. bio je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B.

   Od 2015.  Aleksandar Timofejev je menadžer Sektora integrisanih komunikacija na RTV Vojvodina.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]