• Amazonov digitalni asistent imitira glasove preminulih voljenih osoba

  Amazon planira da omogući korisnicima da glasove preminulih voljenih osoba pretvore u digitalne asistente, piše „The Guardian“. Kompanija razvija tehnologiju koja će omogućiti digitalnom asistentu “Aleksi” da oponaša glasove koje čuje iz raznih audiozapisa. Da bi Aleksa registrovala glas, biće dovoljno da snimak traje oko minut, rekao je Rohit Prasad iz Amazona. Dodao je da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Amazonov digitalni asistent imitira glasove preminulih voljenih osoba

  Amazon planira da omogući korisnicima da glasove preminulih voljenih osoba pretvore u digitalne asistente, piše „The Guardian“.

  Kompanija razvija tehnologiju koja će omogućiti digitalnom asistentu “Aleksi” da oponaša glasove koje čuje iz raznih audiozapisa. Da bi Aleksa registrovala glas, biće dovoljno da snimak traje oko minut, rekao je Rohit Prasad iz Amazona.

  Dodao je da je tokom pandemije mnogo ljudi izgubilo voljene osobe i da je to bio jedan od podsticaja za ovakvu ideju.

  – Sa toliko izgubljenih života tokom pandemije, Amazon veruje da će ova funkcija pomoći uspostavljanju i održavanju veza sa onima koji više nisu sa nama – objašnjava Prasad.

  “Aleksa, pevaj mi ovu pesmu kao baka nekada”

  Tehnologija je najavljena u petak na Amazonovoj konferenciji „re:Mars“, a još se ne zna kada bi tačno ova opcija trebalo da postane dostupna. Na konferenciji je opcija demonstrirana u obliku glasa bake koja čita bajku za laku noć svojoj unuci.

  Druge kompanije su nešto skeptičnije prema ideji. Samo nekoliko sati pre nego što je Amazon objavio svoje planove, Majkrosoft je objavio nova etička pravila za veštačku inteligenciju koja postavljaju stroga ograničenja na to ko može da stvara sintetičke glasove i kako bi ti glasovi mogli biti korišćeni.

  – Lako je zamisliti da bi se ovakvo nešto moglo koristiti za lažno predstavljanje i zavaravanje korisnika – upozoravaju stručnjaci.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/razgovor-inzenjera-gugla-i-vestacke-inteligencije-jeziv-odgovor-na-jedno-pitanje/

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]