• Ambasador Žofre podržao Anu Lalić i Dinka Gruhonjića, pozvao nadležne da reaguju

  Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Emanuel Žofre uputio je pismo podrške predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ani Lalić i programskom direktoru tog udruženja, univerzitetskom profesoru Dinku Gruhonjiću i poručio da EU prati razvoj situacije u vezi sa pretnjama smrću kojima su Lalić i Gruhonjić izloženi u kampanji koja protiv njih traje već nedeljama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ambasador Žofre podržao Anu Lalić i Dinka Gruhonjića, pozvao nadležne da reaguju

  Delegacija EU sa zabrinutošću prati najnovija dešavanja i nastavljene napade. Budite uvereni da će EU nastaviti da prati razvoj situacije u ovim slučajevima, ali i slučajeve drugih novinara u zemlji. Sloboda medija i bezbednost novinara ostaju ključne za demokratiju u Srbiji. – poručio je Žofre u pismu koje prenosi NDNV.

  Dodao je da snažno osuđuje sve pretnje novinarima i pozvao nadležne institucije da reaguju, kao i da javno osude takve činove.

  Pozdravljam to što je policija uhapsila dva osumnjičena za pretnje i iskreno se nadam da će svi počinioci odgovorni za pretnje vama uskoro biti privedeni pravdi. Želim vama, vašim porodicama kao i ostalim članovima NDNV-a, bezbednost i mir. – istakao je Žofre.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina