• Avgust u Vojvodini u znaku zanatskog piva

  Kultura ispijanja zanatskog piva u Evropi traje više od 15 godina, u Americi je počela još osamdesetih, dok je u Vojvodini i Srbiji ona još uvek u ekspanziji. Za sve one koji nisu imali priliku da probaju piva pravljena po starim recepturama i prirodnim sastojcima, ukoliko takvih ima, avgust u pokrajini je idealno vreme za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Avgust u Vojvodini u znaku zanatskog piva

  Kultura ispijanja zanatskog piva u Evropi traje više od 15 godina, u Americi je počela još osamdesetih, dok je u Vojvodini i Srbiji ona još uvek u ekspanziji. Za sve one koji nisu imali priliku da probaju piva pravljena po starim recepturama i prirodnim sastojcima, ukoliko takvih ima, avgust u pokrajini je idealno vreme za to.

  Prva i najbliža prilika za degustaciju najkvalitetnijih zanatskih piva je svega osam dana nakon Svetkog dana piva i zakazana je za 14. avgust, kada se u Novoj Pazovi održava dvodnevna manifestacija “Dani zanatskog piva”. U centru ovog mesta, pored izlagača, biće organizovano i takmičenje u brzom ispijanju piva za muškarce i žene, sportsko obaranje ruku, kao i bogat kulturno umetnički program, najavljuju organizatori.

  Nakon Srema i Nove Pazove karavan se seli u Novi Bečej gde će u okviru manifestacije “Velikogospojinski dani” 23. avgusta biti otvorena i “ulica Zanatskog piva”.

  Najveća manifestacija biće održana pred sam kraj avgusta, u Zrenjaninu, gde će 36. put biti održani “Dani piva”.

  Programi tradicionalne manifestacije u Zrenjaninu, koja traje od 25. do 29. avgusta, osmišljeni su i koncipirani tako da mogu da zadovolje najrazličitije ukuse posetilaca, pri čemu se posebno vodi računa da se program prilagodi svim starosnim strukturama. U muzičkom delu programa koji će se odvijati na Žitnom trgu, dominiraće rokenrol nastupom sastava: Artan Lili, Brkovi, Partibrejkers, Aerodrom i Divlje Jagode.

  Zanatsko pivo je sve popularnije kako među ljubiteljima ovog pića, tako i među priozvođačima, pa se sve češće pojavljuju nove, male, porodične pivare, koje prave ovo piće po sopstvenoj recepturi. Na teritoriji Opštine Inđija postoji samo jedna zvanično registrovana kraft pivara – Libeeri u Krčedinu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina