• Ažurirajte svoje „ajfone“ i „ajpede“, Epl otkrio sigurnosnu rupu u sistemu

  Epl je otkrio bezbednosnu ranjivost kod brojnih modele „ajfona“, „ajpeda“ i računara „Mek” koja potencijalno omogućava hakerima da preuzmu potpunu kontrolu nad uređajima. Kompanija je saopštila da je „svesna da je ovaj problem već možda bio aktivno iskorišćavan“. „Epl“ je još u sredu objavio dva bezbednosna izveštaja o tome, ali nisu bili široko medijski propraćeni, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ažurirajte svoje „ajfone“ i „ajpede“, Epl otkrio sigurnosnu rupu u sistemu

  Epl je otkrio bezbednosnu ranjivost kod brojnih modele „ajfona“, „ajpeda“ i računara „Mek” koja potencijalno omogućava hakerima da preuzmu potpunu kontrolu nad uređajima.

  Kompanija je saopštila da je „svesna da je ovaj problem već možda bio aktivno iskorišćavan“. „Epl“ je još u sredu objavio dva bezbednosna izveštaja o tome, ali nisu bili široko medijski propraćeni, navodi britanski Gardijan, prenosi RTS.

  Uređaji koji su pogođeni ovim bezbednosnim rizikom su „ajfoni 6 Es“ i noviji modeli, „ajpedi“ pete generacije i noviji, svi „ajped pro“ i „ajped er 2“ modeli, kao i „Mek“ računari sa operativnim sistemom „monterej“.

  Stručnjaci savetuju korisnike da što pre ažuriraju pomenute uređaje.

  Iz Epla su objasnili da rupa u bezbednosnom sistemu omogućava hakeru da preuzme punu kontrolu uređaja kao administrator, kaže Rejčel Tobak, izvršna direktorka „SocialProof Security“.

  Oni koji bi trebalo da budu posebno pažljivi i što pre ažuriraju softver su ljudi u javnom prostoru, poput aktivista i novinara koji bi mogli da budu mete sofisticiranih hakerskih napada.

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/cija-je-njaka/

  Naslovna fotografija: Duophenom/ Pexels
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI