• Bajatović: Gas neće poskupeti do 1. maja, kada se pravi presek stanja

  Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da je potrošnja gasa oko proteklih praznika bila istorijska, da je snabdevanje stabilno, da gasa ima dovoljno

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bajatović: Gas neće poskupeti do 1. maja, kada se pravi presek stanja
  Foto: IN Medija

  Kako je dodao, cena gasa se neće menjati do 1. maja kada će biti napravljen presek stanja.

   Bajatović je rekao Tanjugu da Srbija u skladištima ima dovoljno gasa, a da se trenutno snabdevamo iz ruskih i azerbejdžanskih izvora.

  Vučemo iz Azerbejdžana gas, nekad nešto više, nekad nešto manje, ali sve to funkcioniše preko načina interkonekcije i to treba da razradimo narednom periodu. U skladištu u Banatskom dvoru imamo 380 miliona metara kubnih, i u Mađarskoj još 200 miliona. Sudeći po skladištima i pregovorima, koji funkcionišu i koje imamo, mi zaista nemamo ni jednu brigu ni za industriju, ni za stanovništvo. – rekao je Bajatović.

  On istakao da su finansije Srbije dobre, i da imamo preko 800 miliona kubnih metara gasa plaćeno. Podsetio je da će svetske berze reagovati ukoliko bude došlo promene cene nafte.

  Teško da će cena biti niža, ja to moram otvoreno da kažem. Ako opet bude nekog poremećaja, reagovaće država, i opet će reagovati Srbijagas nekim dodatnim komercijalnim zajmovima. – naveo je on.

  Kako je naglasio, jedina mana je što u prethodne dve godine Srbijagas nije uspeo da priključi na sistem sve ljude i preduzeća koja su tražila priključak. Kako kaže, problem sa novim priključcima gasa je nemogućnost nabavke dovoljnog broja mernih brojila iz Evrope.

  U Evropi su smanjili proizvodnju brojila. Poremećeni su lanci snabdevanja još od korone. Sada ćemo, nadam se, imati neke domaće proizvođače, i zamolili smo neke ljude da neke stvari probamo da proizvedemo u Srbiji. – rekao je direktor Srbijagasa.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]