• Balašević dobija muzej u Novom Sadu

  Direktor JP „Urbanizam“ Dušan Miladinović je potvrdio da če se spomen – muzej posvećen Đorđu Balaševiću nalaziti  u Univerzitetskom parku, javlja  Radio 021. Muzej će se nalaziti u blizini keja i Dunava, koje je Balašević opevao u svojim pesmama. Legendarni  kantautor Đorđe Balašević preminuo je, u februaru ove godine,  od posledica upale pluća na Kliničkom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Balašević dobija muzej u Novom Sadu
  Foto: Zoran Trbović Trba

  Direktor JP „Urbanizam“ Dušan Miladinović je potvrdio da če se spomen – muzej posvećen Đorđu Balaševiću nalaziti  u Univerzitetskom parku, javlja  Radio 021.

  Muzej će se nalaziti u blizini keja i Dunava, koje je Balašević opevao u svojim pesmama.

  Youtube: ĐORĐE BALAŠEVIĆ OFFICIAL

  Legendarni  kantautor Đorđe Balašević preminuo je, u februaru ove godine,  od posledica upale pluća na Kliničkom centru Vojvodina.

  Balašević je rođen 11.maja 1953. godine. Bio je član grupe „Žetva“ i „Rani mraz“, a 1982. započeo je solo karijeru.

  Ukupno je objavio 14 albuma. Upisao je ali nije diplomirao geografiju. Ipak, povodom 50 godina Novosadskog univerziteta uručena mu je počasna diploma.

  Đorđe Balašević je bio poznat kao veliki kritičar Miloševićevog režima, a dok je zemlja bila pod sankcijama, uzeo je slovenačko državljanstvo. Takođe, bio je ambasador dobre volje visokog komesarijata UN za izbeglice.

  Naslovna fotografija: Zoran Trbović

  IN Medija

  .

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura