Balon halom upravlja FK Inđija

Categories Inđija, NOVO, SPORTPosted on

-Balon hala u Inđiji je 1. januara 2021. prešla u ruke FK Inđija-kaže za IN Medija Dragan Pilipović direktor kluba.

Prema njegovim rečima Sporazumom između FK Inđija i škole fudbala J&J hala je prešla u ruke fudbalskog kluba Inđija koji se obavezuje da će je održavati i koristiti. Dugogodišnje stajanje, nerešeno pitanje oko toga ko je ovlašćen nakon isteka zakupa od 10 godina, uticale su na opšte stanje ovog sportskog objekta koji su nekada koristili svi građani Inđije.

-Balon hala je renovirana za naše potrebe, a u planu je i izmena veštačke trave unutar nje, multifunkcionalnom podlogom. – kazao je Pilipović

Pilipović ističe da primopredaja objekta nije plaćena niti jedan dinar, ali će ulaganja u nju, zbog dugogodišnjeg stajanja i nekorišćenja iziskivati određenu svotu novca. Za zamenu veštačke trave, koja je, kako kaže, u veoma lošem stanju sredstva će izdvojiti lokalna samouprava i Savez sportova. Visina investicije još uvek nije poznata te su u budućnosti u planu finansijske procene.

Za sada pomenuti prostor koristiće mlade kategorije FK Inđija ali i FK Železničar za održavanje treninga  na terenu sa veštačkom travom. Ostalim sportistima i klubovima teninzi u balon hali biće dostupni promenom podloge, dok sportski rekreativci u Inđiji neće moći da koriste ovu halu koja je prema rečima Dragana Pilipovića, isključivo namenjena profesionalsnim sportistima.

blank

Kafić koji je u sklopu ove hale neće više biti u funkciji, jer je ovo isključivo sportska priča.- objašnjava Pilipović.

Potsećamo, balon hala je izgrađena 2009 godine i data je u zakup na 10 godina, po isteku zakupa 2019. godine planirano je i ulaganje iz lokalnog budžeta, najavljivane rekonstrukcije čak i otkup iste.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *