Bašte kafića i restorana od danas rade do 22 sata

Categories VESTIPosted on

Ugostiteljski objekti zatvoreni su 16. marta zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odlukom Kriznog štaba nakon tri nedelje danas su počeli sa radom kafići i restorani koji imaju baštu.

Radno vreme ugostitelja je od 6 do 22 časa i prema epidemiološkim merama iskorišćeni kapacitet prostora je 50 odsto, maksimalno petoro ljudi za istim stolom, razmak od dva metra između stolova i nošenje maski.

Živa muzika je zabranjena u baštama dok ugostiteljski objekti i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira da li imaju baštu ili ne, neometana je i dvadesetčetoročasovna dostava.

Ni prvi radni dan u nedelji ni hladnije vreme nisu omeli inđinčane u nameri da posle tri nedelje uživaju u baštama kafića. Epidemiološke mere su primenjivane u većini slučajeva, nošenje maski, razmak između stolova i određen broj osoba za stolom nisu uticale na raspoloženje posetilaca kafića.

Kada je reč o tržnim centrima i ugostiteljskim objektima koji nemaju baštu o njihovom eventualnom otvaranju raspravljaće se „naknadno“ najavili su iz Kriznog štaba.

Autor: IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *