• Beč: Film “Lihvar” zatvorio “Adria film fest”

  Festival domaćeg filma “Adria film fest”, koji se održava u Beču, zatvorio je film “Lihvar”  Nemanje Ćeranića a zatvaranju festivala su prisustvovali i članovi autorske ekipe filma. Podsetimo, snimanje nezavisne krimi drame „Lihvar“ počelo je 15. marta 2020. u Inđiji, ali je samo dan kasnije prekinuto zbog pandemije kovid-19. Ekipa se ponovo okupila 21. maja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Beč: Film “Lihvar” zatvorio “Adria film fest”

  Festival domaćeg filma “Adria film fest”, koji se održava u Beču, zatvorio je film “Lihvar”  Nemanje Ćeranića a zatvaranju festivala su prisustvovali i članovi autorske ekipe filma.

  Podsetimo, snimanje nezavisne krimi drame „Lihvar“ počelo je 15. marta 2020. u Inđiji, ali je samo dan kasnije prekinuto zbog pandemije kovid-19. Ekipa se ponovo okupila 21. maja i snimanje je trajalo do 4. juna, u produkciji nove kuće “Tracktor Film“, na čijem čelu je producent Aljoša Ćeranić, rođeni brat režisera.

  U doba pandemije oni su izveli nemoguće, jer su uspeli da snime film za svega 14 dana, što se ne dešava gotovo nikada u filmskom svetu.

  Film Nemanje Ćeranića „Lihvar“ osvojio je nagradu publike na Festivalu Rab Film (Hrvatska), koji se održavao od 20. do 22. avgust. Takođe,  ovogodišnji je pobednik festivala Ravno selo i osvojio je nagradu za najbolji domaći film na ovogodišnjem Fest-u.

  „Adria Film Fest“ po drugi put je održan u Beču, u periodu od 2. do 5. septembra 2021, u organizaciji filmske distributerske kuće Adria Film i udruženja Kultur Kombinat. Festival se održava uz podršku Filmskog centra Srbije i Ambasade Republike Srbije u Beču. Cilj festivala je da svojim sadržajem i umetničkim značajem doprinosi promociji naše kulture i umetnosti, kao i unapređenju i promovisanju savremenog umetničkog stvaralaštva.

  U okviru programa je prikazana najnovija filmska ostvarenja iz Srbije i regiona, kao i filmovi koji su obeležili proteklu godinu, a koji, usled pandemije, nisu prikazani u bečkim bioskopima.

  Selekcija je obuhvatila šest dugometražnih igranih filmova i jedan dokumentarni film.

  Festival je otvorila svečana premijera filma „Nečista krv: Greh predaka“ Milutina Petrovića, Drugo veče obeležila je premijera filma „Crna Gora: Podeljena zemlja“ Borisa Malagurskog dok je treće večeri prikazan film „Jedini izlaz“ Darka Nikolića,

  U popodnevnim terminima, tokom festivala, publika je imala prilike revijalno da pogleda filmove „Dnevnik Diane Budisavljević“ (3. septembra), „Otac“ (4. septembra) i „Vikend sa ćaletom“ (5. septembra).

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura