• Beščani iznedrili dva rukometna reprezentativca

  Vest da su dečaci iz Beške Radovanović Rastko i Vasilije Borojević pozvani u rukometnu reprezentaciju Srbije obradovala je sve ljubitelje sporta a naročito rukometa. Ova dva mlada sportska talenta rođeni su iste godine 2006, prema rečima trenera RK Hajduk iz Beške Darka Trivkovića u pitanju su dečaci sa fantastičnim fizičkim predispozicijama koji su odlično shvatili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Vest da su dečaci iz Beške Radovanović Rastko i Vasilije Borojević pozvani u rukometnu reprezentaciju Srbije obradovala je sve ljubitelje sporta a naročito rukometa. Ova dva mlada sportska talenta rođeni su iste godine 2006, prema rečima trenera RK Hajduk iz Beške Darka Trivkovića u pitanju su dečaci sa fantastičnim fizičkim predispozicijama koji su odlično shvatili rukometnu igru.

  Iako je rukomet sport brzine, snage i preciznosti Rasko I Vasilije su za samo tri godine treniranja stekli svoj takmičarski pečat koji ih vodi ka reprezentaciji.

  Da im nije stran uspeh za IN Medija potvrđuje trener Darko Trivković.

  – Već posle godinu dana treniranja, ušli su reprezentaciju Vojvodine. Na turnirima, kod nas i u inostranstvu, uvek su skretali pažnju na sebe. Igraju na poziciji desnog beka i desnog krila.

  Njih dvojica su uz još par dečaka, nosioci reprezentacije i na njih se ozbiljno računa. –

  Odlazak u reprezentaciju značio bi manje vremena za do jučerašnje saigrače, pripreme i nastupi sa reprezentaciom išle bi na „štetu“ matičnom timu dok bi sa druge strane znanje koje bi donosili sa sobom značilo za ekipu iz koje su ponikli.

  Klub ne razmišlja o njihovom odlasku i nadaju se da će uspeti da zadrže Radovanovića i Borojevića još koju godinu.

  RK Hajduk Beska

  Trener je svestan da klub gubi puno ako odu, ali da to ne znači da će imati ikakve prepreke da naprave karijeru.

  Rukometni klub Hajduk iz Beške je kroz svoju sportsku istoriju uspešan tim koji se osim plasmana borio i sa izuzetno lošim uslovima, teren na kome se odvijaju treninzi svih kategorija nalazi se na otvorenom, u samom centru Beške, što dodatno otežava funkcionisanje ekipa u trenažnom i u takmičarskom delu. Trivković naglašava da su dobitkom plastične podloge koja je postavljena na teren dobili bolje uslove za leto, betonska podloga koja je predhodila pre svega je prilično klizava i predstavljala je opasnost za ozbiljne povrede igrača. S jeseni i zimi treninzi se odvijaju u školskoj sali koja je veličine obojkaškog terena.

  Takmičimo se u ligi mlađih kategorija Vojvodine, u tri kategorije dečaci do 12 godina, do 14 godina, i do 16 godina, i u samom smo vrhu u sve tri kategorije. Uspeh je tim veći, jer smo jedina ekipa koja nema halu u takmičenju. I verujem da ćemo u sve tri kategorije uspeti da se plasiramo u Super ligu, što je ogroman uspeh. Moram da naglasim da imamo veliku pomoć od sponzora kao i od opštine, koja mnogo ulaže u sport. – kazao je za IN Medija trener rukometnog kluba „Hajduk“ iz Beške.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]