• „Beška fest“ biće ipak održan

  Tradicionalna manifestacija „Beška fest“, nakon godinu dana pauze zbog pandemije, biće ipak održana ove godine, potvrdio je za IN Medija jedan od organzatora manifestacije Duško Lupurovič. Međutim, Lupurović za naš portal nije želeo da pruži više informacija, bez obrazloženja zbog čega je to tako i uz spuštanje slušalice. Naime, organizatori tradicionalnih susreta podunavskih švaba i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Beška fest“ biće ipak održan

  Tradicionalna manifestacija „Beška fest“, nakon godinu dana pauze zbog pandemije, biće ipak održana ove godine, potvrdio je za IN Medija jedan od organzatora manifestacije Duško Lupurovič. Međutim, Lupurović za naš portal nije želeo da pruži više informacija, bez obrazloženja zbog čega je to tako i uz spuštanje slušalice.

  Naime, organizatori tradicionalnih susreta podunavskih švaba i beščana su Turistička organizacija opštine Inđija, MZ Beška i Zavičajno društvo „Stara Beška“.

  Duško Lupurović predsednik Odbora za partnerstvo sa bavarskom opštinom Karlshuld i organizator manifestacije za IN Medija je rekao da je sastanak oko organizacije festivala u toku i da se održava sigurno ove godine, upitan za više detalja rekao je da neće da podeli za naš portal informaciju.

  -Neću da Vam kažem, pitajte nadležne. Vama neću da kažem.- izričit je Lupurović

  Na konstataciju da je upravo on organizator i samim tim nadležan Lupurović je prekinuo vezu.

  Na zvaničnoj stranici Turističke organizacije Inđije najavljeno je održavanje „Beška festa“ za 3. i 4. septembar u centru Beške, kao i prethodnih godina.

  Program prvog dana počinje od 19 sati kulturno umetničkim-programom, zatim nastupa pevačka grupa KUD Soko, u nastavku tamburaši Jovice Nikolića i program se završava koncertom rok grupe Džepovi.

  Drugog dana, program takođe počinje od 19 sati kulturno-umetničkim programom, nastavlja se nastupom grupe Kolevka, potom se publici predstavlja tamburaški orkestar Sinovci, i završava koncertom rok grupe Sanya D Rio.

  Detaljnije informacije oko tradicionalne posete podunavskih švaba, što je bio slučaj prethodnih godina, za sada nema.

  Pokrovitelji manifestacije su Vlada AP Vojvodine i opština Inđija.

  Manifestacija „Beška fest“ ima za cilj predstavljanje kulture, tradicije i gastronomije Vojvodine i Bavarske. Beška ima partnerstvo i dugogodišnju saradnju sa bavarskom opštinom Karlshuld.

  Manifestacija podrazumeva posetu i učešće gostiju iz Nemačke.Svake godine privlači veliki broj posetilaca, koji početkom septembra u Beški imaju jedinstvenu priliku da probaju čuvene bavarske gastronomske specijalitete, dobro se zabave i uživaju u bogatom muzičkom i kulturno-umetničkom programu.

  Autor: Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]