• Bez Evropske noći istraživača u Inđiji

  Nakon 2020. godine u kojoj su napravljene velike promene u prvobitnom planu i održavanja događaja u onlajn okruženju, 2021. godine,  Evropska noć istraživača vratila se publici na „tradicionalan“ način. Podsetimo, prošle godine je 28 gradova učestvovalo u najvećoj naučnoj proslavi  u Evropi koja je održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju Među tim gradovima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bez Evropske noći istraživača u Inđiji

  Nakon 2020. godine u kojoj su napravljene velike promene u prvobitnom planu i održavanja događaja u onlajn okruženju, 2021. godine,  Evropska noć istraživača vratila se publici na „tradicionalan“ način. Podsetimo, prošle godine je 28 gradova učestvovalo u najvećoj naučnoj proslavi  u Evropi koja je održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju Među tim gradovima bila je i Inđija odnosno učenici  Gimnazije zatim TŠ “Mihajlo Pupin” kao i OŠ “Braća Grulović” iz Beške.

  Ovogodišnja, 12. Evropska noć istraživača biće održana 24. septembra pod sloganom „Ozeleni naukom“, a Centar za promociju nauke u saradnji sa naučnim klubovima iz Srbije pripremio je brojne sadržaje za posetioce svih uzrasta.

  Naučna avanantura biće organizovana u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Šapcu, Kikindi, Nišu, Kragujevcu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Kruševcu i Mokrinu.

  Prva Noć istraživača u Srbiji održana je 2010. godine u Novom Sadu, kada se okupilo više od sto istraživača da deci i zainteresovanim sugrađanima omoguće da dožive i iskuse nauku. Već naredne godine ovo naučno druženje organizovano je i u drugim gradovima, a iz godine u godinu rastao je kako broj posetilaca, tako i broj učesnika – naučnika i naučnih institucija koje žele da daju svoj doprinos. 

   I ove godine, poslednjeg petka u septembru, više stotina srpskih naučnica i naučnika iz 11 gradova i mesta širom zemlje odlučilo je da odgovori na još jednu, dvanaestu Evropsku noć istraživača u Srbiji. Razotkrivajući naučne teorije i eksperimente, vodeći posetioce na putovanje u daleku prošlost, ali i blisku budućnost i prikazujući izbliza kako izgledaju putevi naučnika i istraživača, Evropska noć istraživača ove godine održaće se pod sloganom „Ozeleni naukom“.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija