• Bez napora: Otkriven „trik“ za savršene fotografije

  Ako žudite da na svojim fotografijama dočarate opojne letnje dane koji dolaze – imate sreće. Na TikToku se pojavila „magična“ formula za uređivanje fotografija za kojom su korisnici poludeli. Ovaj trik boje vaše slike pretvara u tople, suncem okupane nijanse. Jedini uslov je da originalna fotografija mora biti slikana na prirodnom svetlu. Sve što je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bez napora: Otkriven „trik“ za savršene fotografije

  Ako žudite da na svojim fotografijama dočarate opojne letnje dane koji dolaze – imate sreće. Na TikToku se pojavila „magična“ formula za uređivanje fotografija za kojom su korisnici poludeli.

  Ovaj trik boje vaše slike pretvara u tople, suncem okupane nijanse. Jedini uslov je da originalna fotografija mora biti slikana na prirodnom svetlu.

  Sve što je potrebno da bi ovaj trik radio jeste selfi ili fotografija po izboru i telefon. U video snimcima korisnici uglavnom koriste iPhone, ali zbog univerzalnosti podešavanja, ovaj trik radi na praktično svakom uređaju.

  Trik je prvobitno podelila korisnica TikToka AnauGazz, a video je sakupio preko 13.7 miliona pregleda.

  Sve što treba da uradite je da pronađete fotografiju, i zatim odaberete „Edit (Uredi)“ i namestite podešavanja u skladu sa uputstvom.

  Podešavanja su sledeća:
  Prvo podesite Exposure (Ekspoziciju) i Brilliance (Odsjaj) na: 100
  Zatim Highlights (Naglašavanje) na: -35
  Shadows (Senke) na: -28
  Contrast (Kontrast): -30
  Brightness (Osvetljenje) -15
  Black point (Crna tačka): 10
  Saturation (Zasićenje): 10
  Vibrance (Vibrantnost): 8
  Warmth (Topli tonovi): 10
  Tint (Ton boje): 39
  Sharpness (Oštrina): 14
  Vignette (Vinjeta): 23
  Sada prva dva slajdera ekspozicije i odsjaja vratite na: 0

  Kada završite uređivanje prateći gore navedene korake, ova formula će, prema tvrdnjama Tiktokera, vašu fotografiju transformisati u jedan od najbolje uređenih selfija do sada.

  Naravno, nije svaki trend u TikToku koji ubire preglede nešto što će vam promeniti život — ali neki od njih mogu učiniti vaš život nešto lepšim.

  Pogledajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/stare-kuke-kroz-moj-objektiv/

  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

  Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, […]