BIA saslušava radnike inđijskog Doma zdravlja zbog izdavanja lažnih potvrda o vakcinaciji

Categories Inđija, NAJVAŽNIJEPosted on

Pripadnici Bezbednosno – informativne agencije (BIA) saslušali su više zdravstvenih radnika Doma zdravlja “Milorad Mika Pavlović u Inđiji, zbog sumnje da su prodavali potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID19 ili imaju saznanja o tome, nezvanično saznaje IN Medija.

Kako saznajemo, zaposlenima u Domu zdravlja policija je oduzela telefone i utvrdila da se u pojedinima nalazi veliki broj fotografija zdravstvenih knjižica za koje radnici nisu imali jasno objašnjenje.

Pored toga, pripadnici policije su utvrdili da postoje neslaganja u broju potvrda o izvršenoj vakcinaciji i broja datih vakcina.

Izvor našeg portala kaže da je pojedinim osumnjičenim zdravstvenim radnicima nuđeno da ukoliko sarađuju sa policijom, priznaju krivicu i navedu sve koji su bili uključeni u lanac nelegalne prodaje potvrda o vakcinaciji, mogu da zadrže licencu i nastave da rade u zadravstvenim ustanovama.

Prema još nepotvrđenim informacijama, cena po kojoj su zaposleni u inđijskom Domu zdravlja prodavali potvrde o izvršenoj vakcinaciji iznosila je oko 200 evra.

Istraga bi trebalo da utvrdi koliko je tačno potvrda prodato, ali i kome su one prodavane.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *