• Biografija Đorđa Balaševića se objavljuje danas: „Panonski admiral“

  Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića „Panonski admiral“ Ivana Ivačkovića biće objavljen danas. Knjiga se već nalazi u pretprodaji u Hrvatskoj, dok bi u Srbiji trebalo da bude objavljena danas, navodi se na sajtu izdavača Lagune. Autor knjige je Ivan Ivačković, poznat upravo po knjigama sa muzičkom tematikom, kao što su „The Rolling Stones: Umetnost […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Biografija Đorđa Balaševića se objavljuje danas: „Panonski admiral“
  Foto: Zoran Trbović Trba

  Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića „Panonski admiral“ Ivana Ivačkovića biće objavljen danas.

  Knjiga se već nalazi u pretprodaji u Hrvatskoj, dok bi u Srbiji trebalo da bude objavljena danas, navodi se na sajtu izdavača Lagune.

  Autor knjige je Ivan Ivačković, poznat upravo po knjigama sa muzičkom tematikom, kao što su „The Rolling Stones: Umetnost pobune“, „Između krajnosti“ o Azri i Džoniju Štuliću, te „Kako smo propevali: Jugoslavija i njena muzika“.

  https://www.youtube.com/watch?v=KfoDPXlwfLw
  Trejler za knjigu „Panonski admiral“ Ivan Ivačković

  Kako je objašnjeno „Panonski admiral“ je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje. Ovu priču Ivačković donosi na 344 strane, a u knjizi se nalazi kolekcija ekskluzivnih i neki do sada neobjavljenih fotografija.

  To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića i zbirka ličnih i kolektivnih sećanja. Balašević je bio sjajan hroničar i mudar tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka postao je simbol otpora dubokoj balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile. –  navodi se u opisu.

   Ipak, dodaje se, Balaševića ćemo najpre pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi.

  Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. ‘Panonski admiral’ je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu.  –  dodaje se.

  Naslvona: Zoran Trbović

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI