• Bivši inspektor tvrdi da je Radna grupa o spornim privatizacijama ukinuta pred upad u Srbijagas

  Bivši inspektor MUP-a i član Radne grupe za ispitivanje 24 sporne privatizacije Siniša Janković izjavio je za današnji list “Nova” da je ta grupa rasformirana neposredno pre nego što je trebalo da sprovede akciju u “Srbijagasu” koji je jedan od najvećih gubitaša u Srbiji. Radna grupa za ispitivanje 24 sporne privatizacije osnovana je 4. septembra […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bivši inspektor tvrdi da je Radna grupa o spornim privatizacijama ukinuta pred upad u Srbijagas

  Bivši inspektor MUP-a i član Radne grupe za ispitivanje 24 sporne privatizacije Siniša Janković izjavio je za današnji list “Nova” da je ta grupa rasformirana neposredno pre nego što je trebalo da sprovede akciju u “Srbijagasu” koji je jedan od najvećih gubitaša u Srbiji.

  Radna grupa za ispitivanje 24 sporne privatizacije osnovana je 4. septembra 2012, kada je Srpska napredna stranka došla na vast i radila je do novembra 2014.

  U petak smo otišli sa posla najnormalnije, a u subotu smo iz medija saznali da je radna grupa MUP rasformirana –  izjavio je Janković, koji je sada u penziji.

   – Tokom nekih istraga došli smo do Srbijagasa, međutim već u prvom trenutku omeli su nas da radimo svoj posao. U to vreme na mestu direktora bio je takođe Dušan Bajatović. Mi smo se spramali za novu akciju, bilo je planirano da oko 100 operativaca radi šest meseci u Srbijagasu. – kazao je Janković.

  Zbog toga što je radna grupa rasformirana, inspektori nikad nisu ušli u Srbijagas, objasnio je bivši inspektor MUP-a i naveo kakve su sve malverzacije pre toga otkrivene i koliko je to štete nanelo državi.

  Direktor policije u to vreme Milorad Veljović izjavio je prvo da je radna grupa “raštrkana” ali da nastavlja da radi, pa da su “previše skupi”, iako su za dve godine ušli u trag malverzacijama “teškim oko milijardu evra”.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/ni-nakon-dve-i-po-godine-skupstina-vojvodine-nije-izabrala-antikorupcijsku-komisiju/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija