• Blek metal ceremonija ove srede u Atomu: stižu sibirska Grima i inđijska Pustoš

  U krugovima ljubitelja ekstremne muzike dugo se iščekuje koncert sibirskih blek metal blizanaca koji se kriju iza imena Grima, a pre njih će ovom prilikom u Atomu da nastupe domaći momci iz inđijskog benda Pustoš. 8. marta 2023. godine, piše portal Balkanrock. Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014.godine su započeli kao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Blek metal ceremonija ove srede u Atomu: stižu sibirska Grima i inđijska Pustoš

  U krugovima ljubitelja ekstremne muzike dugo se iščekuje koncert sibirskih blek metal blizanaca koji se kriju iza imena Grima, a pre njih će ovom prilikom u Atomu da nastupe domaći momci iz inđijskog benda Pustoš. 8. marta 2023. godine, piše portal Balkanrock.

  Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend 2014.godine su započeli kao isključivo studijski projekat, a prvi nastup uživo imali su tek 2021. Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični blek metal s folk i pagan elementima.

  Dosad su izdali pet albuma, dok će aktuelni “Frostbitten” (2022.) promovisati ovom prilikom u Atomu. Grima je inače vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Z

  Za sve koji nisu slušali Pustoš uživo do sad, donosimo vam naš autentičan spoj blek metala, epskih rifova i doom elemenata. Pred vama će se naći pet pesama sa našeg debi albuma „Suton“, a pošto trenutno radimo na novim pesmama, nadamo se da ćemo do koncerta uspeti da provučemo nešto od novog materijala. U svakom slučaju očekujte tesnu svirku i paklenu atmosferu i vidimo se u što većem broju. – izjavili su momci iz Pustoši u susret koncertu.

  Kako navodi portal, Pustoš je tročlani bend iz Inđije koji svoj stil muzike opisuju kao epski atmosferični blek metal. Koncertno aktivni od 2021. godine, iza sebe imaju jedan album pod nazivom „Suton“, objavljen oktobra iste godine.

  Na albumu se nalazi sedam numera od kojih su pet blek metal pesama sa raznim uplivima drugih metal podžanrova, a ostale dve okarakterisane kao Dungeon Synth/Dark Ambient. Bend uveliko radi na komponovanju novog materijala, čiji će se delić moći premijerno čuti i na koncertu 8.marta uz standardni repertoar pesama sa albuma prvenca.

  Naslovna: Igor Stanić (Graveyard Neighbour Photography)

  Izvor. Balkanrock

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika

  Novogodišnji bazar u Beški

  I ovog vikenda u Beški, u parku Danice Jovanović moći ćete da uživate u dobroj muzici i ukusnoj […]

  53 godine od smrti Dženis Džoplin

  Dženis Lin Džoplin rođena je 19. januara 1943. u gradiću Port Artur u Teksasu, a umrla je u hotelskoj sobi u Los Anđelesu od posledica predoziranja heroinom 4. oktobra 1970. Imala je 27 godina. […]