• Boćanje u parku „Vašarište“

  Iako se godinama unazad najavljuje uređenje parka kod kružnog toka, poznatijem u Inđiji kao „Vašarišt,e“ ovih dana je primetno da se konačno radovi privode kraju. Međutim, ovog puta park nije namenjen samo ljubiteljima prirode, već i “sportskim rekreativcima” i to onima koji su i dalje pomalo neobični za ove predele. Kako smo već pisali, devet […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Boćanje u parku „Vašarište“

  Iako se godinama unazad najavljuje uređenje parka kod kružnog toka, poznatijem u Inđiji kao „Vašarišt,e“ ovih dana je primetno da se konačno radovi privode kraju. Međutim, ovog puta park nije namenjen samo ljubiteljima prirode, već i “sportskim rekreativcima” i to onima koji su i dalje pomalo neobični za ove predele.

  Kako smo već pisali, devet miliona dinara je predviđeno za uređenje parka i sada se već može videti da on dobija novi izgled, lepši svakako.

  U parku su postavljene nove klupe duž sve četiri staze i uključena je javna rasveta, tako da park može biti od koristi za sve sugrađane koji vole večernju šetnju. U centralnom delu, sada je i mali trg što je dodatno “osvežilo” izgled.

  Park „Vašarište“

  Ono što je novina to je uređen teren za “rekreativne sportove” koji se nalazi na samom ulazu u park, iz pravca kružnog toka. Reč je o terenu za takozvano “boćanje”. Iako je reč o sportu, oni koji upražnjavaju sličan vid zabave na “sportsko” druženje po običaju dolaze automobilima, parkirajući ih na zelenoj površini, a nakon “rekreacije” neretko ostavljaju prazne flaše piva na zelenoj površini i poprilično prave buku dok bacaju balote.

  Teren za „boćanje“

  Prvi registrovani klub, na teritoriji AP Vojvodine, je Boćarski klub „Dalmatinac“ iz Rume, koji je osnovan 1987. godine.

  Boćarski savez Vojvodine je osnovan 11.11.2002. godine, odlukom Osnivačke skupštine, koja je održana u Rumi, a upisan u Registar sportskih organizacija, udruženja, sportskih društava i saveza, kod Ministarstva prosvete i sporta, 13.03.2003. godine.

  Podsetimo da je i ranije postojao prostor za sportske “rekreativce”, ali je podrazumevao sprave za trim stazu, koju su koristili uglavnom oni kojima je odredište zapravo „Leje“. Koliko će i da li će “boćari” kvariti idilu u parku u čije je uređenje uloženo 9 miliona dinara, videće se nakon što i zvanično park bude završen.

  Kako kažu iz opštinske uprave, ostalo je još da se poravna teren i postave mobilijari za decu

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]